Aslı Astarı Olmayan Rivayetler... *** 6 gün orucu sağlam bir delile dayanır mı?
Pazar, 09 Eylül 2012 00:00

Aslı Astarı Olmayan Rivayetlerin Ardı Arkası kesilmiyor

Sayın Hocam, şimdi belirli bir kesim arasında yeni bir moda çıktı. Yok, efendim Peygamber Efendimiz s.a.v. Yahudileri lanetlemişmiş. Benim bildiğim kadarı ile Peygamber Efendimiz s.a.v. Medine'de iken Yahudilerle görüşür, onların evine gider, hatta onlarla birlikte yemek yer idi. Bir insanın, sevgili Peygamberimiz s.a.v. de olsa, evlerinde beraber yemek yediği, görüştüğü ve dost olduğu insanları lanetlemesi nasıl mümkündür, onu anlayamadım (Allah'ın yarattığı bir kavmi bir insanın lanetlemesi nasıl mümkündür, onu da anlayamadım). İnsanları ve Müslüman Kardeşlerimizi derin bilginizle bu konuda aydınlatırsanız çok sevineceğim. Saygılarımla Hocam..

Cevap: Peygamberimiz lanetçi değil, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Rahmet peygamberi, Allah'ın kullarını niçin lanetlesin? Lanetlenenler Peygamberleri öldürenlerdir, zaten Kur’ân da bunları lanetler. Ama bütün Yahudileri lanetli kabul etmek Peygambere de İslam’a da iftiradır. Hz. Peygamber'in zevcesi Safiyye ve bir cariyesi Yahudi idi. Peygamber'in sevdiği Abdullah ibn Selam Yahudi idi. Nedense son zamanlarda aşırılık o boyuta vardı ki bütün Yahudiler lanetli, Allah düşmanı görülmeğe başlandı. Oysa Kur'ân Tevrat'tan kıssalar aktarır ve Tevrat'ı doğrular, onu kollayıp koruduğunu belirtirken bu Yahudi düşmanlığının sebebini anlamakta güçlük çekiyorum. Her milletin olduğu gibi Yahudilerin de kötüleri, ılımlıları ve son derece iyileri vardır. Allah halka akıl, iz'an versin.


 

6 gün orucu sağlam bir delile dayanır mı?

Sayın hocam, Ramazan bayramından sonra tutulan 6 gün orucu ile ilgili olarak sorum olacak. Bu 6 gün orucunun Kur’ân’da yeri var mıdır? Yoksa bu, insanların ürettiği hurafe midir? Bu konuda sizden bilgi almak istiyorum.

Şimdiden teşekkür eder sizin ve tüm İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle kutlar bu bayramın hepimize sağlık huzur, mutluluk ve tüm dünyaya barış getirmesini dilerim.

Cevap: 6 gün orucu hakkında Müslim'de bir hadis var ama bu uydurma bir rivayettir. Kur’ân'da bunun hükmü olmadığı gibi Hz. Peygamber de 6 gün orucu diye bir oruç tutmamıştır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş