İSRAİL’İN ZULMÜ: HZ. İSA'YA YAPTIKLARI ZULÜM (45) PDF 
Çarşamba, 20 Aralık 2023 00:00

İSRAİL’İN ZULMÜ: HZ. İSA'YA YAPTIKLARI ZULÜM (45)

 (...dünden devam)

Şurasını da vurgulamak gerekir ki bütün Yahudileri aynı kategoriye koymak dağru değildir. Onların Içinde de dinin ruhuna bağlı vicdanlı, haktan yana insanlar vardır. Nitekim Kur'ân da onların içinde de iyi insanların bulunduğunu, fakat çoklarının yoldan çıkmış olduğunu vurgulamaktadır.

Nitekim gerek İsrail'de gerek Batıda kimi İsrailliler, Netanyahu zulmüne karşı olduklarını belirtmekte, bu saldırıyı protesto etmektedirler. İşte 2 Kasım tarihli Akşam Gazetesinin haberine göre İsrail'de kimi gençler bu saldırıya karşı olduklarını ifade etmişlerdir. Gazetenin haberi şöyledir:

Yahudi gençler, İsrail ordusunda askerlik yapmayı reddederek işgale ve savaşa karşı çıktı. Liseyi yeni bitirdiğini ve askere gitmeyi reddedeceğini ifade eden İsrailli genç, "İsrail ordusunun bu bölgedeki Yahudi seçkinciliğinin operasyonel bir kolu olduğunu düşünüyorum. (Bu ordu) Filistin halkının ezilmesine dayanıyor ve ben bu zulmün bir parçası olmayı reddediyorum. Bunun yerine insan hakları aktivistliğine devam ediyorum." dedi.

Zaten Kur'ân, her millet içinde genelde kötülerin yanında az da olsa iyilerin bulunduğunu vurgular.

***

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş