İSRAİL’İN ZULMÜ: HZ. İSA'YA YAPTIKLARI ZULÜM (41) PDF 
Cumartesi, 16 Aralık 2023 00:00

İSRAİL’İN ZULMÜ: HZ. İSA'YA YAPTIKLARI ZULÜM (41)

 (...dünden devam)

Yahudîler, Hz. Muhammed (s.a.v.)’e gelen vahiylerin kendi Kitâblarının prensiplerine uygun âyetler olduğunu bildikleri halde yine ona karşı çıkıyorlardı. Dünyâ tutkuları yüzünden, kendi aralarından çıkmış birçok peygamberi, adâletin uygulanmasını isteyen birçok din bilginini de öldürmüşlerdi. Kendi Kitâblarının hükümlerini de doğru dürüst uygulamadıkları halde yine kendilerinin Allah katında üstün millet olduklarını iddiâ ediyorlardı. Oysa Allah katında insanın değeri, iddia ile, mîrâs ile olmaz. Temiz imân, sâlih amel ile olur. İşte bu âyetlerde Allah'ın âyetlerini tanımayan, dinin hükümlerini uygulamayan, peygamberleri; adâleti emreden âlimleri öldüren kimselerin, acı bir azâba çarpılacakları; bu çirkin davranışları yüzünden onların iyi işlerinin dahi boşa çıktığı; hiç kimsenin onları Allah'ın azâbından kurtaramayacağı vurgulanıyor.

"110- Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmet oldunuz. İyiliği emreder, kötülükten men'edersiniz ve Allah'a inanır­sınız. Eğer Kitap ehli, inanmış olsaydı, elbette kendileri için iyi olurdu. Onlardan inananlar da var, ama çokları yoldan çıkmışlardır. 111- Size eziyetten başka bir zarar veremezler. Sizinle savaşsalar bile, size arkalarını dönüp kaçarlar, sonra onlara yardım da edilmez. 112- Nerede olsalar, onlara alçaklık (damgası) vurulmuştur (ezilmeğe mahkûmdurlar). Meğer ki Allah'ın ahdine ve (inanan) insanların ahdine sığınmış olsunlar. Allah'ın gazabına uğradılar ve üzerlerine miskinlik damgası vuruldu (yoksulluk içinde ezildiler). Böyle oldu, çünkü onlar Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar, haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı ve çünkü isyân etmişlerdi, haddi aşıyorlardı." (Âli İmran: 110-112)

Allah'a inanan, iyiliği emir ve kötülükten meneden toplum, en güzel ahlâkı kendinde toplamış hayırlı bir toplumdur. Eğer Kitâb ehli de gereği gibi doğru inanmış olsalardı, kendileri için hayırlı olurdu. Gerçi onlar içinde güzel inanan, dürüst, temiz insanlar var ama çokları yoldan çıkmış insanlardır.

Fakat onların yoldan çıkmaları, Müslümanlara fazla bir zarar vermez.Müslümanlar birlik olup asıl iman ve iyiliği emir, kötülükten men özelliklerini koru­dukları sürece Kitâb ehlinin kendilerine verebileceği zarar, dil ile incitmekten, rahatsız etmekten öteye geçmez. Onlar, dedikodularıyla, ortalığı katmak suretiyle Müslümanları rahatsız edebilirler. Fakat Müslümanlarla savaşa girseler geri dönüp kaçarlar, o zaman kendilerine yardım da edilmez.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş