KAFİRLER CENNETE GİRER Mİ? *** ŞABANIN SON PAZARTESİ ORUÇ TUTMAK PDF 
Cumartesi, 13 Mayıs 2023 00:00

KAFİRLER CENNETE GİRER Mİ?

Hocam hayırlı günler Kafirler cennete girer mi?...

Cevap:  Kimin cennete gireceğini sadece Allah belirler. Ne sen bunu bilirsin, ne de ben. Ancak Kur'ân inkârcıların cehenneme gideceğini vurgular. Ama hiç kimse Allah'ın af ve merhametine ambargo koyamaz. Cenabı Hak İsra Suresinde inançsızlara hitaben: "Allah dilerse size acır, dilerse azabeder" buyurmaktadır. Abdullah b Abbas da kimse insanların sonucu hakkında hüküm verme yetkisine sahip olmadığını söylemiştir.

 


 

ŞABANIN SON PAZARTESİ ORUÇ TUTMAK

Değerli Hocam;
Şaban ayının son pazartesi oruç tutmanın faziletinden bahsediliyor. Diğer yandan Ramazan girmeden iki üç gün önce oruç tutmak mekruh deniyor. Bu yıl Ramazan ayı 22 Mart çarşamba gecesi sahurla başlıyor. Pazartesi günü oruç tutulursa arada iki gün oluyor Ramazan’a. Tutulur mu?Mekruh mudur? Cevabınızı rica edeceğim. Saygılarımla...

Cevap:  Kardeşim Allah katında en makbul ibadet oruçtur. Sadece dini bayram günlerinde oruç tutmak mekruhtur. Çünkü Allah'ın ikramını kabul etmemek anlamına gelir. Bunun dışında falan gün veya filan gün oruç tutmak mekruhtur gibi görüşler dini ayrıntıya boğan fıkıhçıların görüşleridir. Bizi bağlayan sadece Kur'ân'ın ve Sünnetin emirleridir. Kur'ân'da böyle bir kısıtlama yoktur. Bayram günleri dışında istediğiniz günlerde oruç tutabilirsiniz. Ayrıntılarla uğraşmak dinin ruhuna aykırıdır. Peygamberimiz "Helâl de açıklanmıştır, haram da açıklanmıştır. Allah'ın yasaklamadığı şeyler affedilmiştir, serbesttir." Tercih size aittir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş