Guslün maksadı temizlenmektir *** Kur'an'ın değiştirilmesi savı
Salı, 12 Haziran 2012 00:00

Guslün maksadı temizlenmektir

Sayın hocam ben sizin fetvanızla ağza burna su vermeden direkt bütün vücudumu yıkayarak gusül abdesti alıyorum. Fakat Bu konuda vesvesede olduğum 3 konu var, yar­dım­ları­nızı rica ediyorum.

1- Bu gusül abdestinde niyet etmek şart mı? Niyet edilmeden de gusül abdesti alsam geçerli olur mu?

2- Gusül abdesti esnasında gözde oluşan çapak veya tırnak kiri gusül abdestine engel teşkil eder mi? Bunları her seferinde temizlemeli miyiz?

3- Gusülde kolu yıkamayı unuttuk diyelim. Farkında olmadan kuru bir yer bıraksak, banyodan çıktıktan sonra farkına varsak bile gusül abdestimiz kabul olur mu? İlla girip yıkamamız ya da baştan abdest almamız şart mıdır? Ellerinizden öper saygılarımı sunarım.

Cevap: Niyet ne demek? Ne yaptığını içinden geçirmek. Sen guslederken ne yaptığını bilmiyor musun? Biliyorsan, işte bu niyettir. Guslün maksadı temizlenmektir. Yıkan temizlen, gusül budur işte.

 


 

Kur'an'ın değiştirilmesi savı

Sayın Süleyman ATEŞ, Ben Marmara Ünv. Tarih bölümünde okuyorum. Sizce Kur'an'ın değiştirilmesi olanaklı mı? Diye bir soru soracaktım. Bildiğiniz üzere Kur'an Muaviyenin elinde kalmıştı, Muaviye'nin Hz. Ali'ye karşı tutumunu biliyorsunuz, Kur’an sayfalarını okların uçlarına taktığını da biliyoruz. Kur'an'a saygısı olmayan birisi Kur'an elindeyken değiştirmekten mi korkacak! Beni bu konuda aydınlatırmısınız. Saygılarımla.

Cevap: Allah sana düşünce ve iz'an versin. Kur'ân bir tane miydi ki Muaviye onu değiştirsin. Muaviye bir taneyi değiştirdi diyelim, ya binlerce nüsha ne oldu? Onlar da mı değiştirildi? Peygamber evladının elinde Mushaflar yok muydu? Muaviye karşıtlarının elinde Kur'ân nüshaları yok muydu? Bu düşünceyi hangi dinsizden veya şeytan düşünceliden öğrendin bilemem. Ama bu tür tutarsız düşüncelerin sana hiçbir yararı olmaz.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş