VAKİTLERİN FARZ NAMAZLARI HK. *** HANIMLARIN NAMAZI VE ABDEST PDF 
Pazar, 26 Mart 2023 00:00

VAKİTLERİN FARZ NAMAZLARI HK.

Sayın hocam, bu ramazandan itibaren Sabah namazı (2 rek’at), Öğle Namazı 4 rekat), İkindi namazı (4 rekat), Akşam namazı (3 rekat), Yatsı namazı (4 rekat) olarak farz namazları ile namazlara başlamak istiyorum. Bu şekilde kılmamda bir eksiklik veya hata olur mu?(sünnetleri kılmamış oluyorum) ...

Cevap: Namaz kılmakta sakınca olamaz. Müslüman farzları kılmakla yükümlüdür. Farzlar zorunlu ibadetlerdir. Sünnet kılmak kişinin isteğine bağlıdır. Sünneti kılan artı sevap alır. Kılmayan günahkâr olmaz. Şimdi farzları kılmakla başla. Sonra içinden gelir, sünnetleri de kılmakla daha bir huzur bulursun.

 


 

HANIMLARIN NAMAZI VE ABDEST

Merhaba Hocam, Hanımların sürdüğü ojenin namaz için abdest ve gusül alınmadan önce silinmesi gerekir mi? Hanımların evde yalnızken başı açık şekilde veya evde rahat ettiği kıyafeti ile namaz kılması dinimizce uygun mudur? Saygılarımla, ...

Cevap: Bu soruların cevabını belki elli kez yazdım. Ama Türk halkında okuma hevesi yok, herkes ayrı ayrı kendilerine cevap yazmamı bekliyor. Ben öyle boş bir insan değilim. Okumalısınız kuzum okumalı. Her ne ise özetle:

Örtünme yabancı erkeklere karşı uygulanacak bir şeydir. Kadın evinde mahremlerinin yanında örtünmek zorunda değildir, Kadının mahremleri yanında göğüsleri dahi haram değildir. 

Namaza gelince: Kadın, el, yüz, ayakları hariç diğer organlarını kapatmak suretiyle namaz kılabilir. Giysinin darlığı namaza engel değildir.  Oje de abdeste ve gusle engel olmaz. Siz öyle dini daraltanların uçuk fetvalarına bakmayın. Allah namazda kulun giy­sisi­ne değil, kalbine bakar.  Kalb vesveselerle dolu olduktan sonra vücu­du kapalı olsa ne çıkar, açık olsa ne çıkar.  Her şeyden önemli ve öncelikli olan ibadette kalbi yani düşünce merkezini vesveselere, şeytani düşüncelere kapatmak ve sadece Allah sevgisinde yoğunlaşmaktır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş