CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (13) PDF 
Salı, 14 Mart 2023 00:00

 

CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (13)

 

(...dünden devam)

 

Bir de şu olayı düşününüz: 31. 08. 1999 Çarşamba günü Saat: 11.30’da merkez üssü İzmit olan, Adapazarı, Gölcük ve İstanbul’un bazı semtlerinde tahribata yol açan 5.2 şiddetinde bir artçı deprem daha oldu. Anılan yerlerde bazı evler yıkıldı. Ölenler, yaralananlar oldu. Depremin hissedildiği İstanbul-Kartal’da herkes sokağa kaçıştı. Bu arada Albaraka Türk Özel Finans Kuruluşu’nun güvenlik görevlisi de evinde iken zelzeleden kurtulmak için sokağa kaçtı. Tam kapıya çıktığı sırada evin çatısından düşen bir tuğla darbesiyle can verdi. Ev sapasağlam. Evden çıkmasaydı veya çıkmakta acele etmeseydi, hiçbir şey olmayacaktı. Demek ki ecelin ittiği genç, umulmadık bir sebeple hayatını kaybetti. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Bütün bu olaylar, kaderden kaçmanın mümkün olmadığını, ne kadar tedbir alınsa da mukadder olanın başa geleceğini kanıtlar. Nitekim Yüce Allah buyurmuştur: “Nerede olsanız, sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine ölüm sizi bulur...”²

İnternete düşen bir haberde şu ilginç olaya dikkat çekmek istiyorum:

Depremde enkaz altında kalanları bulup çıkarmaya çalışan ekibin yanına bir kadın gelir. Israrla onlara bulunduğu yerin altını işaret eden kadın "Benim çocuğum burada! Burayı kazın, çocuğumu kurtarın!" der. Ekip kadının işaret ettiği yeri eşip ulaştıkları çocuğa kurtarırlar, "Senin annen bize burayı gösterdi" deyince çocuk: "Benim annem öleli dört yıl oldu!" der.

 

19 Mayıs 2022 Perşembe Akşam Gazetesinden:

Sancaktepe'de yolun karşısına geçmeye çalışan küçük çocuğun üzerinden cip geçti. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, küçük çocuk şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu.

Sancaktepe'de sokakta arkadaşlarıyla oynamak için yolun karşısına geçmeye çalışan küçük çocuğun üzerinden cip geçti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

DHA'da yer alan habere göre, olay, dün akşam saatlerinde Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. 

Sokakta arkadaşlarıyla oynamak için karşıdan karşıya geçmeye çalışan küçük çocuğun üzerinden cip geçti. Cip sürücüsü çocuğu fark etmeden ilerlerken, cipin altından çıkan çocuk, ayağa kalkarak diğer çocukların yanına gitti. Olayın şaşkınlığıyla ne olduğunu anlayamayan küçük çocuğu gören yakınları ise koşarak geldi.

Çocuğu kontrol eden bir kişi, çocuğu kucağına alarak eve götürdü. Cipin çocuğun üzerinden geçmesi ve çocuğun ayağa kalkması güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.



² Yâsîn Sûresi: 31.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş