CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (11) PDF 
Pazar, 12 Mart 2023 00:00

CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (11)

(...dünden devam)

Marmara Depremindeki Mu‘cizevî Olaylar:

23 Ağustos 1999 Pazartesi, depremden 156 saat (7 gün) sonra, Çınarcık’ta İsmail Çimen adlı, 5 yaşında bir çocuk sağ olarak kurtarıldı. Kurtarıldıktan sonra İsmail, çevresindekilere, çok hafif bir sesle: “Kamyonumla oynuyordum, düştüm” diyor. O, kendisinin gördüğü bir rüyâdan uyandığını sanıyor.

Ölmüş sanılan İsmail’in annesi Şerife Çimen de kurtarılıp Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülmüş.

Sonradan İsmail’in annesinin de ölmediği, Bursa’da hastanede olduğu öğrenilince Depremin 11’nci günü (28 Ağustos 1999), atv televizyonu ekibi, ablası tarafından giydirilip süslenen İsmail’i annesiyle buluşturmak üzere Bursa’ya götürmüşler. İsmail’i de kocasını ve üç çocuğunu kaybetmiş olan anne Şerife Çimen, ölmüş sandığı İsmail’in, karşısında, kendisine doğru yürüdüğünü görünce “Yavrum!!!” diyerek çocuğa sarılıp onu bir bağrına basması vardı ki, gerçekten görülecek bir manzara idi! Kadıncağız ağlayarak diyordu ki:

– İsmail, yavruuum!. Depremde kocamı, üç çocuğumu kaybettim. Allah bana bu çocuğu lütfetti. İsmail’e kavuşmam, bana acılarımı unutturdu. Hiçbir şeyim kalmadı. Hayırsevenler bana ve çocuğuma yardım etsinler!

Şimdi bu haberi, 29 Ağustos Pazar günkü Akşam gazetesinden okuyalım:

“Tüm ülkeyi yasa boğan deprem sırasında, yüzlerce kişiye mezar olan Veli Göçer’e ait evlerinin altından tam yedi gün sonra sağ olarak kurtarılan Mucize çocuk İsmail, Bursa’da tedavi gören annesine kavuştu. Duygulu buluşmada minik İsmail, annesine dakikalarca sarıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunan anne Şerife Çimen ile oğlu İsmail’in buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Eşi ve iki çocuğunu depremde kaybeden anne Şerife Çimen’in üzüntüsü İsmail’in yanına gelmesiyle bir nebze de olsa hafifledi. Tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi’nden, önceki gün taburcu edilen minik İsmail, 17 yaşındaki ablası Ayşe ve eniştesi Bünyamin Baylan tarafından dün sabah erken saatlerde Bursa’ya götürüldü. Depremde eşi Fatih Çimen’i, kızları Sevgi (14), Mine (10) ve Merve (8)i kaybeden Şerife Çimen ise dün Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde oğluna kavuşmanın sevincini yaşadı. İsmail’in kurtarıldığını ilk kez Akşam Gazetesinin haberi ile öğrenen Şerife Çimen ile oğlunun buluşması duygulu anlara sahne oldu. Ana-oğul dakikalarca birbirlerini doyasıya öpüp kokladılar. Annesinin kanatları altına aldığı minik İsmail’in sevinci ise gözlerinden okundu. Depremde eşi ve iki çocuğunu kaybeden anne Şerife Çimen ‘Bundan sonra tek umudum olan oğlum İsmail ile birlikte kendimize yeni bir hayat çizgisi çizeceğiz’ diye konuştu.”

Yine radyo ve televizyonların verdiği haberde, depremden 156 saat sonra da bir kişi enkaz altından sağ olarak kurtarılmıştır.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş