CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (8) PDF 
Çarşamba, 08 Mart 2023 00:00

CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (8)

 (...dünden devam)

Bulunduğu için babasının bir koç kurban ettiği, şimdi sağlıkla yaşamını sürdürmekte olan Serkan’ı 1998 Haziran ayında köye vardığımda görmüştüm.

Televizyonda yayınlanan “Mu‘cize Olaylar” dizisinde, İlâhî kudret ve korumanın çarpıcı örneklerini sergileyen ilginç olaylar anlatılmaktadır. İzleyebildiğim bu olaylardan ikisi şöyledir:

Amerika Birleşik Devletlerinde bir kamyon şoförü, uzun yollarda nakliyecilik yaparak âilesinin geçimini sağlamaktadır. Bir seferinde, taşıdığı yükü zamanında yerine ulaştırdığı takdirde ödül alacaktır. Yalnız başına seyahat eden şoförün tek tesellisi, telsizinden yansıyan sesleri, mesajları dinlemektir. Gecenin bir sâatinde telsizinden şöyle bir mesaj duyar:

– Bana yardım edin, kurtarın beni, ne olur, yardım edin!

Şoför yanıtlar:

– Yardım isteyebileceğin kimseler, polis yok mu? Polise durumunu haber ver.

– Beni duyabilecek hiç kimse yok!

– Bulunduğun yeri tam olarak bildir, sana yardıma geleceğim.

Güçlükle konuşan adam, bulunduğu yeri söyler ve ses kesilir.

Şoför, ödül düşüncesini bir kenara bırakarak bu adama yardım için yolunu değiştirir; kendisine söylenen yere varır. Orada duran bir otomobilin yanında, yere uzanmış, kalb krizi geçirmekte olan bir adam, kendisinden, arabasının arka koltuğundaki çantasında bulunan dil altı ilâcını dilinin altına koymasını rica eder.

İlâcı veren kamyoncu, durumu telsizle polise bildirir. Gelen polis, kendisine bu durumdan nasıl haberdar olduğunu sorar. Kamyoncu, telsizden aldığı mesajla buraya gelmiş olduğunu anlatır. Hastanın arabasını kontrol eden polis, kamyoncuya:

– Sen bizimle dalga mı geçiyorsun? Bu arabada telsiz yok! der.

Şimdi gerçekte telsizin olmadığı arabadan, kamyon şoförünün telsizine yardım mesajını kim geçmişti acaba? Elbette va‘desi yetmeyen hastanın koruyucu, izleyicileri.

Aradan yıllar geçer. Kamyoncu emekli olmuş, zaman zaman arkadaşlarıyla balığa çıkmaktadır. Bu av gezilerinden birinde, ağır bir kalb krizi geçiren kamyoncu, köydeki tek sağlık ocağına kaldırılır. Oradaki tecrübesiz bayan doktor, bu ağır krize kendisinin müdahele edemeyeceğini, ancak bu hastanın çok şanslı olduğunu, çünkü ünlü kalb doktoru olan babasının, tatil için yanında bulunduğunu söyler ve babasını çağırır.

Ünlü kalb uzmanı, durmuş olan kalbe birkaç şok uygulayıp adamı hayata döndürür. İşte kamyoncunun hayatını kurtaran bu kalb doktoru, vaktiyle kendisinin, geceleyin yetişip hayatını kurtardığı adamdan başkası değildir. Böylece kamyoncu, o adama yardım etmekle kendi hayatını kurtarmıştır.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş