CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (6) PDF 
Pazartesi, 06 Mart 2023 00:00

CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (6)

 (...dünden devam)

1995 yılı Ocak ayı başlarında, İstanbul’da 17 yaşındaki bir kız öğrenci, intihar etmek üzere kendisini boğaz köprüsünden aşağı atmıştı. Üzerindeki montun içine dolan hava, genç kızın düşmesini hafifleterek hayatını kurtarmıştı. Bu da mu‘cizevî bir olaydı.

10 Mayıs 1997 Cumartesi günü akşam vakti, çaldırdığı para yüzünden bunalıma giren Fatma Köksal, Boğaz Köprüsünden kendisi aşağıya atmış, oradaki balıkçılar tarafından fark edilip denizden çıkarılıp hastaneye götürülen Köksal, akciğerleri zedelenmesine rağmen kurtulmuştur. Haberi geçen televizyon kanalları, hâdisenin, mu‘cize türünden bir olay olduğunu belirtiyorlardı.

13 Ocak 1995 Cuma günü Akşam sâat 19.00 haber Bülteninde televizyonların geçtiği haberde Kolombiya-Bogota seferini yaparken havada infilak edip yanarak bir bataklığa düşen uçağın 51 yolcusunun öldüğü, yalnız 10 yaşındaki kız çocuğunun kurtulduğu, küçük kızın, kazada sadece kolunun kırıldığı, herkesin bu olayın mu‘cize bir olay olduğunda birleştiği ifade ediliyor. Olay, 14 Ocak 1995 tarihli Milliyet Gazetesinde şöyle yer almıştı:

Kolombiya’da Bogota-Cartagena seferini yaparken 4 bin 270 metrede infilak eden DC-9 tipi yolcu uçağından sağ kurtulan, Erika adlı, Kolombiya’lı küçük kız, ölen âilesini sayıklıyor. Uçaktaki 51 yolcunun ölümüyle sonuçlanan kazadan mucize eseri kurtulan 9 yaşındaki Erika Delgado, âilesiyle birlikte yeni yıl tatili için Bogota’daki akrabalarının yanına gitmişti. Kuzenleriyle nasıl eğlendiklerini ve kendisine barbi bebek hediye edildiğini anlatan Erika, kaza hakkında hiçbir şey hatırlamıyor. Erika’yı bulan kurtarma ekipleri, “Bize uçak yere çakılmadan hemen önce annesi tarafından dışarı atıldığını söyledi” derken, bu açıklama henüz doğrulanmadı. Erika’nın, kalın yapraklı tropikal bitkiler sayesinde yere çarpma hızının kesilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Hemen bütün TV kanallarının geçtiği haber de yine Kolombiya’da geçen mu‘cizevî bir kurtuluş olayını anlatmaktadır:

22 Aralık 1995 günü, Kolombiya’da, limandan havalanan bir yolcu uçağı, 4000 metre yükseklikten düşerek dağa çakılmış, yüzden fazla yolcu ölürken, 4 yolcu ile bir köpek yavrusu sağ olarak kurtulmuştur. Bu yüksek-likten düşen ve hurda yığını haline gelen uçaktan 4 kişinin sağ çıkması, insanları hayrete düşürmüştür. Hele kahve rengi, sevimli yavru köpeğin, burnu dahi kanamadan kurtulması, tam bir mu‘cize olarak değerlendiril-diğinden, köpeğe Miracle (mu‘cize) adı verilmiştir.

17 Aralık 1997 tarihli Milliyet Gazetesinin 3’ncü sayfasında yer alan bir haber:

Mu‘cize Kurtuluş: İngiltere’de iki arkadaşıyla birlikte atlayış yaparken, 600 metre yüksekten paraşütsüz düşen bir adam, hafif sıyrıklarla kurtuldu. Bren Jones adlı iş adamı, iki paraşütçü arkadaşıyla birlikte atlayış yapmak üzere Lincolnshire’a gitti. Bir uçakla 1700 metre yüksekliğe çıkan ekip, sorunsuz bir atlayış yaptı.

Ancak 600. metrede Jones’un paraşütünün diğerininkine takılmasıyla, beraberce düşmeye başladılar. Diğer iki paraşütçü, Jones’un paraşütünü kesmeye ve yedek paraşütlerle inmeğe karar verdiler. Jones, 600 metreden düştü. Yarı bilinçsiz halde bulunan Jones, kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş