CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (5) PDF 
Pazar, 05 Mart 2023 00:00

CANLARI İZLEYİP KORUYAN MÂNEVÎ GÜÇLER (5)

 (...dünden devam)

Üniversitede, bir doçent arkadaşım, kamyon şoförlüğü yapan Artvinli Kadir isimli bir kişinin, kendisine anlattığı şu olayı aktardı:

“Bir gece yalnız başıma Yûsufeli yakınlarındaki, Tortum baraj gölünün yanından geçerken uyumuşum. Yanıbaşımda bir kızın oturmakta olduğunu görüyorum. Kulağımdan tutan kızın, “Sağdan git, soldan git!” gibi komutlarla beni yönlendirdiğini gördüm. Kıza:

– Beni öper misin? dedim.

– Ben meleğim, sana yardım etmek istiyorum, frene bas! Yoksa uçurumdan uçacaksın! dedi.

Frene basmışım, tam o sırada kendime geldim. Gerçekten o anda frene basmamış olsaydım, uçurumdan uçup parçalanmış olacaktım.”

Mu‘cize türünden bir olay:

Bangladeş Tayfununda yaşanan ilginç bir olayı, Milliyet Gazetesinden okuyoruz:

Sellerde 150 bin kişinin evsiz kaldığı bildirilirken, Bangladeş’te yayınlanan Observer gazetesi, ülkenin kuzeyindeki Surma ve Kushiara ırmaklarının taştığını haber verdi.

Bangladeş çevre bakanı Abdullah en-Nu‘man, kasırgayla ilgili bilgi verirken, mu‘cize türünden bir olayın yaşandığını da duyurdu:

Nu‘man’ın verdiği bilgiye göre 29 Nisân’daki kasırga sırasında bir Yûnus balığı, Ukhia köyünde dalgalara kapılan bir bebeği ağzına alarak 30 km. uzaklıktaki Çokoria köyüne taşıdı. Bebek köydeki balıkçılar tarafından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

İttifak gazetesinin konuya ilişkin haberinde bebeğin adına ve yaşına ilişkin bilgi verilmedi.

Bangladeş’te anlatılan bu olayın benzeri, bütün kutsal kitâplarda yer alır. Yûnus Peygamber’in de Yûnus tarafından kurtarıldığı anlatılır (Mâide Sûresi: 48).

(devamı yarın..)

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş