Cennete sadece Müslümanlarmı girer? *** Takdir yazısı *** Pantolonla namaz kılınır mı?
Mayıs - 2012

Cennete sadece Müslümanlarmı girer?

Hocam ben, Hıristiyan bir kızla evlenmeyi düşünüyorum. Benim onun dinini zorla değiştirmek gibi bir niyetim yok, modern, İslamı en güzel biçimde yaşamaya çalışan biri olarak, zamanla ona İslamiyet’i anlatarak İslam dinine davet etmeyi düşünüyorum. Ama kafama takılan önemli bir sorum var: Cennete yalnız İslam dinine mensub insanlar mı girecek? Yoksa gerçek mümin olmanın getirdiği salih amelleri işleyen tüm insanlar mı cennete girecek?

Ve eğer ki ALLAH TEÂLÂ beni cennetine dâhil ederse ben dünyadaki eşimi göremeyecek miyim cennette? Hani cennette her istediğin gerçekleşecek diye söyleniyor ya?

Bir de hocam cennete sadece Müslümanlar gidecek diye iddia eden insanlar, hâşâ kendilerini Allah mı sanıyorlar?. Bu bir çeşit şirk değil midir?

Cevap: Senin derdin çok büyük. Kur'ân'a göre Allah'ın birliğine ve âhirete inanıp güzel ahlak sahibi olan herkes cennete girer. Ama senin eşinle cennette buluşup buluşmayacağını ben nereden bileyim? İnşaallah buluşursun, cennetlik işler yaparsanız tabii.


 

Takdir yazısı

Bağnazlıktan uzak, akılcı yaklaşımınız için size teşekkür erdim. Ne yazık ki dine olan akıldışı ve bağnazca yaklaşımlar İslam âlemini bugünkü karmaşa ve sefalet içine sokmuştur. Tanrı vergisi doğal zenginliklerine karşın (petrol) sefillik ve ilkellik içindeler. Rezillik içinde yaşıyorlar. Kaos, karmaşa, sefillik içindeler. Tanrı sizin gibi aydın din adamlarını başımızdan eksik etmesin. Saygılar sunuyorum, Ahmet Yalçın Birisi

Cevap: Teşekkür ederim Ahmet Bey, sağ olun.


Pantolonla namaz kılınır mı?

Sayın saygıdeğer Hocam, Allah’ın izniyle Ramazandan beri namazımı kılmaya başladım, çalışan bir bayanım. Bu zamana kadar kılmak istedim fakat başımı kapamadığım için sanki namazım kabul olmaz gibi geliyordu, bir arkadaşım, sen gene de kıl, başın örtülü olmasa bile dedi, o günden beri kılıyorum. Fakat şunu da merak ediyorum, ojeli ve pantolonlu namaz kılınır mı? Lütfen Allah rızası için beni aydınlatın? Saygılarımla, Nesime Akkanat

Cevap: Kızım sen namazını kıl, pantolonla da namaz kılınabilir, oje de namaza ve abdeste engel değildir. Yeter ki namaz kıl. Namaz Allah ile iletişim kurmaktır. Önemli olan gönlünü Allah'a bağlamaktır. İşte namazın ruhu budur. Bunu yaparsan ötekiler tali derecede kalır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş