UYDURMA RİVÂYETLER (1) PDF 
Perşembe, 01 Eylül 2022 00:00

UYDURMA RİVÂYETLER (1)

Peygamber Efendimizin eskiden yanına gelen hastalara deve sidiği içirdiği, bazen de yanına gelen hastalara, bir bardağın içine su koyup, okuyup, tükürdükten sonra hastanın içmesini istediği söyleni­yor. Bu tip bilgiler doğru mudur? Peygamber Efendimiz, neden döne­min Tıp bilginlerine bu işi sormamışlar da kendileri bu tip çö­zümler üretmişler? Bu akla aykırı değil mi? Ve ayrıca, kendi evlat­lığının karısı ile evlendiği, bunun o dönemde çok kötü karşılandığı söyleniyor.

Böyle bir evliliğin gerekçesi, "Siz eğer olur da isterseniz, evlat­lığınızın karısı ile de evlenebilesiniz diye..." gibi duruyor. Böyle bir gerekçe meşru mu?

Ayrıca Kur’ân'ın bazı yerlerinde, Ay Güneşi kovalar diyor. Ay nasıl Güneşi kovalayabilir, hepsi Güneşin etrafında dönüyor.

Hülasa araştırdıkça işler sarpa sarıyor ne yapmalıyız? İyi çalış­malar. Saygılar...

Cevap: Bu uydurmalarla Peygamber'i eleştirmek kimseye bir şey kazandırmaz. Üç beş kişi Peygamber'e saldırmakla Peygam­ber o yüce tahtından düşmez. Saldıranlar sonunda perişan olurlar ve olmuşlar da. Ama saldırıldıkça Peygamber hep yücelmiştir. Kendi boyutunuzu düşü­nün de ona göre Peygamber hakkında söz söy­lemeğe cesaret edin. Be­nim size tavsiyem Peygambere saygılı olmaktır, ahiretiniz için bu ge­reklidir. Peygamber'in hayatı bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren me­sajıdır. Hz. Ebubekir ne demiş biliyor musunuz? Peygamber'in ölümü üzerine halk şaşkınlık içine düşmüş. Ömer "Kim Peygamber'in öldü­ğünü söylerse onu kılıcımla öldürürüm" demiş. İşte ashabı bu şaşkınlık içinde gören Ebubekir insanlığın unutamayacağı bir söz söylemiş:

"Kim Muhammed'e tapıyorsa bilsin ki Muhammed öldü. Ama kim Allah'a tapıyorsa O bâkîdir, ölmez!" İşte mesaj bu. Peygamber'in orta çağa aidolan fizik varlığı ve beşerî yaşantısı geçip gitmiştir. Şahsiyeti efsane değil, gerçek yaşamış bir kişiliktir. O fizik varlığıyla aramızdan ayrılmıştır. Ama getirdiği mesaj ilelebet bakidir. Şimdi de vardır, gele­cekte de var olacaktır. Hz. Peygamber insanları o zamanın tıb im­kânla­rıyla tedaviye yönelt­miş: “Ey Allah’ın kulları tedavi olunuz. Allah, yarattığı her derdin devasını da yaratmıştır.” buyurmuştur.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş