HARAMA YOL AÇAN ŞEY DE HARAMDIR PDF 
Pazar, 17 Nisan 2022 00:00

HARAMA YOL AÇAN ŞEY DE HARAMDIR

Hocam Selamünaleyküm, ben 5 vakit namazımı kılan biriyim elhamdülillah ve ticaret yapmak için bir arkadaşımla birlikte şirket kurdum. Yaptığım ticarette boğazımdan haram lokma geçsin istemiyorum. İleride bir mal mülk aldığımda da ondan gelen paranın da haram yolla kazanılan bir para ile alınan mülkün geliri olmasını da istemiyorum.  Başta bu işe çok hevesle başladık. Planımız Çin’den zevk verici titreşim cihazları (vibratorler), silikondan yapılma yapay penis (dildo) gibi veya ilişkilerde fantezi amacıyla kullanılan kırbaç gibi erotik shoplarda satılan malzemeleri getirip, internet üzerinden ve toptan satışını yapmaktı. 

Şimdi bu işi yapacağımız için birinin elindeki malları almak için de söz verdik ve bir miktar para verdik. Kalan mallar için gerekli parayı da vericez. 

Sorum1: Bu malı sattığımda kazandığım para haram para mıdır? Ve boğazımdan gecen lokma haram lokma mıdır? Ben bu işi yaparsam Allah’ın gözünde değersiz ve cehennemlik bir kul mu olurum?

Sorum2: Eğer haramsa;

Bu işin içinde çok ilerledik ve şu an verilen sözler olduğundan çıkamıyoruz. Geceleri bunu düşünmekten uykularım kaçıyor. Bu işi bilen kişiler bizim şirketimizde çalışacak parayı biz koyacağız ve satılan mallardan kazanılan para da herkese eşit olarak bölüştürülecek. Söz ağızdan çıktığı için ellerindeki malın parasını versem, bu mal satılsa ve bende satıştan gelen kârımı almasam sadece verdiğim parayı alsam ve bu işe onlar devam ederken ben bu işten kazanç elde etmesem, Allah katında affolur muyum? Bu günahtan kurtulur muyum? 

Sorum3: 

Biliyorum ki rabbimiz zinayı haram kılmıştır, fakat bu ürünleri evli olanlar da bekar olanlar da kullanıyor. Malın kendisi insan vücuduna zararlı bir ürün değil, uyuşturucu değil veya kimseyi zina yap diye zorladığımız bir şey değil. Kendisi haram olmayan bu ürünleri ben satıyorsam satıcı olarak ben ne kadar harama karışmış olurum, büyüklüğü nedir bu günahın. Tabi ki bu ürünlerin kullanım alanı belli, ama alan kişilerin de zina etmek için kullanmaları benim hatam mı olur?  Rabbim benim kazandığım bu parayı haram para olarak mı görür?

Allahım boğazımdan haram lokma geçirmez inşaallah. Ben çok korkuyorum hocam ahirette haram yiyerek rabbimin huzuruna çıkmaktan. Alkol kullanmam, namazlarımı kılarım. Ne olur bu kafamdaki soruları yanıtlayın yardımcı olun bana. Selametle...

Cevap: Sarhoş eden içkileri satmak, bunun ticaretini yapmak Müslümana haramdır. Sizin yapay penis gibi rezalet şeyler, fuhşa teşvik edici, zinaya yol açan şeylerdir. Onu alanın kafasında zina dolaşır. Kur'ân'da Allahımız "Zinaya yaklaşmayın, çünkü zina edepsizliktir ve çok kötü bir yoldur!" buyurmaktadır. Bana göre yaptığınız ticaret çok kuşkulu hatta haram ticarettir. Verilen sözler, bağlantılar varmış, ben onu bilemem. Madem haramı helali gözetiyordunuz, bu işe başlamadan önce dini yönünü araştırmalıydınız. Allah gönül huzuru versin. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş