BU DUA ŞEKLİ BÜYÜ MÜDÜR? PDF 
Pazar, 27 Şubat 2022 00:00

BU DUA ŞEKLİ BÜYÜ MÜDÜR?

Hocam ben internette bu ve benzeri dua dedikleri şeyleri okudum bunlar büyü mü? Ya da okunması caiz mi? Korkuyorum büyü diye, sadece bunu okuyan büyü yapmış olabilir mi ?

Bismillahirrahmanirrahim. İza zülziletil ardu zilzaleha. Ve ahrecetil ardu eskaleha. Ve kalel insanü ma leha. Yevme izin tühad­disü ahbaraha. Bi enne rabbeke evha leha. Yevme izin yasdürünnasü eştata eştata eştata. Aksemtü aleyküm ya sükkâne hâzel mekâni insarifû hattâ akdi haceti. Bismillâhirrahmânirrahîm. Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed. Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed. Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed. Kalbe ve bedene ve cemia cevariha “sev­diğin kişinin ismi”. Allahümme seḫḫirli kalbe “sevdiğin kişinin ismi” bi hürmeti Muhammedin ve hazihis ayetiş şerifeti. Allahümme ihrik ve sehhirli kalbe “sevdiğin kişinin ismi” ala mehabbete “senin ismin”. Tevekkelü Ya huddame hazihil ayetiş şerifeti ve ahriku kalbe “sevdiğin kişinin ismi” bi muhabbeti “senin ismin” bi hakki hazihil ayetiş-şerifeti. Seḫḫir lî “sevdiğin kişinin ismi” bi hakkı ayetiş- şerîfeti.

Cevap: İslâm'da bu tür dua etme şekli yoktur. Bunlar birile­rinin uydurmasıdır. Bu, tam büyü değil ama büyüye yol açan bir şey. Dua edeceksen böyle elini kalbinin üstüne koymak yok. Dua avuçlar göğe doğru açılarak yapılır. Hem büyü öyle kolay, herkesin yapa­bileceği bir şey de değildir. Zaten büyü yapmak küfre eş bir günahtır. Büyü yapan kimse tevbe etmezse ağır cezaya çarptırılır. 

Son zamanlarda bazı dizilerde yaygın hale geldi, Hz. Peygam­berin adı anılınca ellerini göğsünün üstüne koyup başlarını eğiyor hem söyleyen, hem de dinleyen cemaat. Bu tür davranışların da İslâm'da yeri yoktur. Bu, hâşâ Peygamber'i tanrılaştırmaktır. Zaten Allah Resulü böyle putperestliğe yol açan hareketlere müsaade etmezdi. "Ben kulum, kul gibi yerim, kul gibi yaşarım" derdi. Hz. Ömer bir hac yolculuğunda, cemaatin, vaktiyle Hz. Peygamber'in Hudeybiye Barış Antlaşması öncesinde ashabını toplayıp bey'at aldığı ağacı ziyaret ettiklerini görünce derhal o ağacı kestirmiştir. Çünkü bu uygulama sonradan haccın rükünlerinden sayılabilir ve böylece putperestliğe yol açılmış olurdu. Tevhîd çizgisinden, Kur­'ân'ın anlattığı İslâm yolundan ayrılmamak, hurafelere sapmamak gerekir. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş