RÜYALARIN ÇIKMASI, BASİRETİN AÇIKLIĞINI GÖSTERİR *** ORUÇ DİYETİ (FİDYESİ) HK. PDF 
Cuma, 25 Şubat 2022 00:00

RÜYALARIN ÇIKMASI, BASİRETİN AÇIKLIĞINI GÖSTERİR

Selamun Aleyküm hocam.

Hocam bundan 2-3 sene öncesine kadar benim her gördüğüm rüya çıkardı gece görürdüm sabah olurdu o kadar emin olurdum ki hissederdim o rüyanın çıkacağını daha sonrasında işte ben namaza başladım namaza başlayınca korkutulmaya başladım hem rüyalarım da hem de hissederek yanımda geceleri dayanılmaz hale geldi bir tane hoca buldum ve ona gittim, oda benim rüyalarımı kapattığını üzerim­de bir şeylerin olduğunu dile getirdi, zaten namazıda bırakınca korku­tulmalarım da bitmişti.  Sözün kısası ben isyan ettim, gördüğüm kötü rüyaların çıkmaması için çok dua ettim, belki de rabbime yanlış anlattım kendimi, daha sonrasında defalarca tövbe ettim. Ama artık rüyalarım çıkmıyor pek rüya görmüyorum ben. Allah’ın bana verdiği mükafatı yerine getiremedim. Benim rüyalarımın yeniden çıkması yeniden hisselerin çıkması için yapılması gereken bir şey var mıdır hocam? İyi akşamlar...

Cevap: Kızım ruhunu kimseye teslim etme. Kimse senin rü­yalarını ne açabilir ne de kapatabilir. O korkutulmalar da senin evha­mındır. Gördüğün rüyalarının çıkması, senin ruh gözünün açık oldu­ğunu gösterir. Bu güzel bir şey. Sen yine namazına başla, Allah'a sığındıktan sonra kimse sana zarar veremez. Gönülden Allah'a dua edersen, huzura kavuşursun. Çünkü Kur'ân Allah'ı anmakla gönüllerin huzura kavuşacağını buyurur. Namazını kıl, Kur'ân oku. Öyle düşünceler gelince hemen Allah'ı zikret. Kul eûzu birabbil-felak, Kul e'ûzu birabbi'n-nas sûrelerini oku. Şeytanlar, kötü ruhlar kaçar, sana zarar veremez. Allah sana sağlık ve afiyet versin. 


ORUÇ DİYETİ (FİDYESİ) HK. 

Saygıdeğer hocam. Benim 2017 yılında mesanemde 1 cm lik tümör bulunmuştu ve ameliyatla alındı. Bu nedenle 6 ayda bir kontrol ediliyor. Orucumu tutup tutamayacağımı doktora sorduğum­da biz doktorlar mesanenin kuru kalmasını istemeyiz diyerek bu nedenle tavsiye etmediler. Ayrıca böbreklerim içinde aynı şeyi söylüyorlar.

Ben de orucum karşılığında diyet veriyordum. Bu yıl eşim 59 yaşlarında olan hayırsız, işe gidip çalışmayı sevmeyen orda burada kalarak bu yıla kadar ömrü böyle bomboş geçen bekar kardeşinin iftarlarını yapması için biz de kalmasını, böylece iftar yemeklerini yesin bu da senin tutman gerekip de tutamadığın orucunun fidyesi olsun dedi.

Sorum şu: Benim kayınbirader olan bu akrabayı evimde ağır­layıp her gün iftar yemeğini yemesini sağlamam orucuma fidye olur mu? ...

Cevap: Orucun diyeti olmaz, fidyesi olur. Diyet cinayetlerle ilgili bir terimdir. Bu iş sizin niyetinize bağlıdır. Eğer o kişiye yedir­diğiniz yemek vereceğiniz fidye miktarına denk geliyorsa bunu oruç fidyesi sayabilirsiniz. Zekâtınızı da kayınbiraderinize verebilirsi­niz. Allah kabul etsin.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş