BİR ARKADAŞIMIN SUALİ (BUGÜNKÜ HANİFLERİN DURUMU) PDF 
Salı, 11 Ocak 2022 00:00

BİR ARKADAŞIMIN SUALİ (BUGÜNKÜ HANİFLERİN DURUMU)

Muhterem Hocam, burada, Wanne-Eickel şehrinden bir arkadaşımız aşağıdaki sorusuna cevap vermenizi arz etmiş. Aynen gönderiyorum. Arkadaşımız  adına teşekkür eder ellerinizden öperim.

Selamun 'aleykum Kays abi! Birtakım sorularım var, Süleyman hocamıza İletirsen memnun olurum,  Allah razı olsun!

Hıristiyanlığa (veya Yahudiliğe) mensupken din adamları, kurumlar, dogmalar ve hatta temel dini kitaplardaki öğretilerde sorunlar görüp saygılı bir tarzda onlardan uzaklaşan (ki şu an Almanya'da bunlardan çok var), ama kendi tefekkürü ile, yani hanifler gibi, Allah'a inancı olup onu fıtraten koruyan, Ümmeti Muhammed'den de olmayan birisinin bizim için fıkhi konumu yine Ehli Kitap sayılır mı? Mesela böyle bir kişi ile bir Müslümanın evliliğinin hükmü nedir? Haniflerden olup Ümmeti Muhammed'den olmayanlarla fıkhi ilişkilerimizi konu eden alimlerimiz ve eserlerimiz var mı? Cevabınız için Allah razı olsun! ...

Cevap: Bu soruya verebileceğim tek cevap. Peygamberimizin şu Hadisidir: من قال لا إله إلا الله دخل الجنة men kāle lâilâhe ilallah dekhale'l-Cennete: Her kim Allah'tan başka tanrı yoktur derse cennete girer. Kur'ân'ın özü tevhîddir. Özüyle tevhîde yani Allah'ın birliğine inanan kimse cennete girer. Ancak Allah'a inanan insanın O'na ibadet etmesi gerekir. Allah'a inandığını söyleyip de şirk içinde yaşayan, dünya kadar insan var. İmdi Allah'a inanıp güzel eylemler yapan, güzel ahlaka uyan kimse de cennete girer. Ancak bu insan Hz. Peygamber'i duymuş ise ona inanması ve onun getirdiği mesaja uyması gerekir. Müslüman olmuyorsa en azından peygamberleri tümden reddetmemesi gerekir. Peygamberleri reddeden bir insanın felaha ereceğini sanmam. Gerçeği Allah bilir. Biz kimseye cennetten arsa satmıyoruz.

Er yarın Hak Divanında belli olur. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş