CENNET VE CEHENNEM ŞU ANDA ŞU ANDA MEVCUT MUDUR? PDF 
Salı, 28 Aralık 2021 00:00

CENNET VE CEHENNEM ŞU ANDA ŞU ANDA MEVCUT MUDUR?

Hocam, Allah sizden razı olsun. Sizi her zaman takip ediyorum. Ayrıca 6 ciltlik tefsirinizi geçen hafta bitirdim. Sizin yorumlarınıza ve bilginize güveniyorum. Geçen gün biz ilahiyatçılar arasında, “Cennet ve cehennem şu anda mevcuttur” hususunda tartıştık. Ben de sizin görüşünüze ve bilginize arz ettim. Bilgilendirirseniz memnun olurum. Allah’a emanet olun selamlar...

Cevap: Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimden Cennet ve Cehennem maddelerini okuyabilirsiniz. Peygamberimiz: "Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe, yahut Cehennem çukurlarından bir çukurdur" buyurmuştur. Bu hadis, ölen her insanın ya Cennet hayatını veya cehennem hayatını yaşadığını gösterir. İnsanın dünyada yaptığı eylemler ölümden sonra kendisinin ya cenneti veya cehennemi olur. İnsanın eylemleri canına yapışır, kendisinin âhiret ahvalini belirleyen bir kitap oluverir: Her insanın tâir(kuş)ini boynuna bağladık, kıyâmet günü onun için, açıl­mış olarak bu­lacağı bir Kitâp çıkarırız: ‘Kitabını oku, bugün nefsin sana hesapçı olarak yeter!’ (deriz).” (İsra: 13-14)

Bu husus, En'âm Suresinde gayet açık olarak belirtilir: "70- Bırak o dînlerini oyun, eğlence yerine koyan ve dünya hayâtının aldattığı kimseleri de, sen o (Kur’ân) ile (şunu) hatırlat ki, bir kişi, yaptığı işin eline teslîm edilmeye görsün, (yoksa) Allah’tan başka onun ne bir dostu, ne de bir yardımcısı olur. (Amelinin elinden kurtulmak için) her türlü fidyeyi verse de ondan kabul edilmez. İşte onlar, kazandıklarının eline teslîm edilmişlerdir. Onlar için kaynar sudan bir içki ve inkârlarından dolayı da acı bir azâb vardır!"

Cehennem dediğin dal odun yoktur insan ateşini bile getürür.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş