HADİS VE EMEVİLER *** SAÇ BOYATMANIN SAKINCASI VAR MI? PDF 
Pazar, 17 Ekim 2021 00:00

HADİS VE EMEVİLER

Sayın Hocam,

Yazdıklarınızı her gün düzenli takip ediyorum. Her gün bilgi birikimimin artmasına yardım ediyorsunuz. Allah sizden razı olsun.

Geçenlerde bir yazınızda Emeviler kendi politik amaçlarını desteklemek için baz gerçek dışı hadisleri kullandıklarından bahsetmiştiniz. İnternette araştırınca benzer birkaç yazınızı gördüm ama çok eski olduklarından hepsine ulaşamadım. Sizden ricam Emeviler ve yaydıkları sahte hadisler konusunu biraz açabilir misiniz ? Kitaplarınızdan herhangi birinde bu konuya ayrıntılı olarak değindinizse kitabinizin ismini verebilir miniz? Çok sağolun,...

Cevap: Hadisler konusunda hayli yazılarım çıktı. Uydurma Hadislerin üretilmesi yanında Emevîlerin rolü yanında aşırı mezhep yanlısı, Alevîlerin, bâtınîlerin, zâhidlerin, sûfîlerin hatta felsefecilerin de rolü olmuştur. Ama benim şimdi bunlarla uğraşacak vaktim yoktur. İslâm'da Güncel Tartışmalar, Haram olan eylemler, Soru ve Cevaplarla İslâm adlı eserlerimi ve özellikle Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimde Hadîs maddesini okumanızı tavsiye ederim.

 


 

SAÇ BOYATMANIN SAKINCASI VAR MI?

Selamünaleyküm hocam Saç boyatmanın bi sakıncası var mı, abdesti etkiler mi? ...

Cevap: Peygamberimiz sakalını boyardı. Hz. Ebubekir'in babası 90 yaşındaki Kuhafe'yi bembeyaz sakalıyla görünce "Bunun ihtiyarlığını gizleyiniz." Demiş fakat siyaha boyamamalarını tavsiye etmiştir. Siyaha boyamamalarını tavsiye etmesi, 90'lık ihtiyara simsiyah sakalın uygun düşmeyeceğini düşündüğündendir. Özetle sakal boyamak nasıl abdeste engel değilse saç boyamak da abdeste engel değildir. Siz namazınızı kılınız, saç boyasına takılıp kalmayınız. Size tavsiyem budur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş