HAYDUDUN ÖLDÜRÜLMESİ EMRİ HK. *** ABDESTTE YÜZÜ ÜÇTEN FAZLA YIKAMANIN SAKINCASI VAR MI? PDF 
Cumartesi, 16 Ekim 2021 00:00

HAYDUDUN ÖLDÜRÜLMESİ EMRİ HK.

Sayın Hocam bugünkü yazınızda; Peygamber’in kızı Zeyneb’in çocuğunu düşürmesine sebebolan haydutla ilgili olarak, “Hz Peygamber (sav), o haydutu cezalandırmak için kimi sahâbîlere, gidip Zeyneb’e silah çeken o haydudu yakmalarını emretti, sonra bu yakma emrini değiştirip: ̶ Yakarak azabetmek ancak Allah’a mahsustur, gidin o haydudu öldürün, dedi.” şeklinde bir bilgi okudum.

“Mâide Suresi 32. Âyette: “Bundan dolayı İsrail oğullarına şöyle yazdık: Kim, bir cana kıymamış, ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir canı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu(n hayatını kurtarmak suretiyle) yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Andolsun elçilerimiz onlara açık deliller getirdiler, ama bundan sonra da onlardan çoğu, yine yeryüzünde israf etmekte(aşırı gitmekte)dirler.”  Buyurulmaktadır.  

Sayın hocam sanırım başka bir ayette de affetmenin daha hayırlı olduğu vurgulanmaktadır. Bunları göz önüne aldığımızda haydudun öldürülmesini nasıl yorumlarsınız? Teşekkür ederim...

Cevap: Siz neyi savunmak istiyorsunuz? O Hübeyre adlı köpek Peygamber'in hamile kızına saldırıyor, çocuğunu düşürmesine yol açıyor. O köpeği affetmek böyle saldırganların artmasına sebebolur. Siz empati yapın, acaba sizin savunmasız kızınıza bir kelp saldırsa da onu hayvandan düşürse ve çocuğunu da kaybetmesine sebebolsa o adamı af mı edersiniz? Son zamanlarda kadınlara saldırganları affetmenin ne vahşi cinayetlere sebebolduğunu düşünmüyor musunuz? 

 


 

ABDESTTE YÜZÜ ÜÇTEN FAZLA YIKAMANIN SAKINCASI VAR MI?

Selamünaleyküm. Sürahi ve benzeri kaplarla abdest alırken tek elle yüzümü iyi yıkayamıyorsak. Yanaklarımızı ayrı ayrı üç defa yıkayabilir miyiz? ...

Cevap: Namazınız tamamdır. İhlas ile kılınan namaz makbuldür. İstersen yüzünü beş kere on kere yıka. Abdest almak temizliktir. Yüzünü fazla yıkamanın zararı yok ama sünnet olan üç kere yıkamaktır. Siz fazlasını yapmak istiyorsanız sakıncası yok. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş