“ALLAH KULUNU İDDİASIYLA SINAR” İFADESİ (1) PDF 
Pazartesi, 30 Ağustos 2021 00:00

“ALLAH KULUNU İDDİASIYLA SINAR” İFADESİ (1)

“Allah kulunu iddiasıyla sınar” İfadesi ile örtüşen Kur’an-ı Kerim ayetleri hangileridir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla...

Cevap: Gülen Hanım, Kur'ân kıssaları arasında isyankâr kavimlerin iddiala­rına  temas edilir ve batıl iddiaları sonucunda helâke uğradıkları vurgulanır. Hud, Semûd, Âd kavimlerinin hikâyelerinin geçtiği âyetlere bakınız. Benim çok vaktim yok. Sadece bazı âyetler seçtim. Gerisini siz çıkarabilirsiniz. Aşağıdaki âyetlere bakınız:

“80. Bir de dediler ki: “Sayılı birkaç gün dışında bize ateş dokunmayacaktır.” De ki: “Allah’tan (bu hususta) bir söz mü aldınız. -şayet öyle ise Allah verdiği sözden dönmez- yoksa Allah hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?”

81. Evet kim bir günah kazanır da suçu kendisini kuşatmış olursa işte onlar ateş halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.

82. İnanıp yararlı işler yapanlara gelince, onlar da cennet halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.”(Bakara: 80-82)

“Yine ortakları, müşriklerden çoğuna evlâtlarını öldürmeyi süslü gösterdiler ki (böylece) hem onları mahvetsinler hem de dinlerini karıştırıp bozsunlar. Allah dileseydi bunu yapamazlardı. Öyleyse onları, uydurduklarıyla baş başa bırak!” (En’âm: 137)

“4. Nice şehir(ler)i helâk ettik; gece yatarlarken yahut gündüz uyurlarken azabımız onlara geliverdi.

5. Azabımız onlara geldiğinde, “Biz gerçekten zalimlermişiz!” demelerinden başka yalvarıları kalmadı.” (A’raf: 4-5)

“ 35. (Allah’a) ortak koşanlar, “Allah dileseydi ne biz ne de atalarımız O’ndan başka bir şeye tapardık ve O’nsuz hiçbir şeyi haram kılmazdık!” dediler. Onlardan öncekiler de böyle yapmıştı. Elçilere düşen, yalnız açıkça tebliğ etmek değil midir?

36. And olsun biz, her millet içinde, “Allah’a kulluk edin, şeytan(a tapmak)tan kaçının,” diye bir elçi gönderdik. Onlardan kimine Allah hidayet etti, onlardan kimine de sapıklık gerekli oldu. İşte yeryüzünde gezin de bakın, yalanlayanların sonu nasıl olmuş!

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş