VESVESE PDF 
Perşembe, 29 Temmuz 2021 00:00

VESVESE

Hocam yaklaşık 13 yıldır çok kötü bir hastalığa yakalandım. Şu anda yaşım 51 namaza çok geç başladım daha önce namaza çok önem vermediğim eski hatalarımı telafi etmek için çok güzel namaz kılıyordum. İlk başlarda hiçbir sorunum yoktu. Bir seferinde namaz kılarken dübürümde kımıldama oldu. Abdestim bozuldu mu şüphesiyle abdesti yeniden aldım. Namazı tekrarladım ondan sonra bu namazı tekrarlama olayı fazlalaşmaya başladı namazı düzgün kılayım derken abdesti de birkaç sefer tekrarlayarak almaya başladım. Şu anda 13 yıldır abdest ve namaza başladığımda dübürümde kımıldama başlıyor. Abdesti 4-5 sefer tekrar baştan almaya başladım. Zorlukla abdest aldıktan sonra namaza başlıyorum bu sefer namazda kımıldama ve gaz kaçırma hissi ile namazımı bozuyorum. Namazı bitirene kadar mesela sünneti kılıyorum farz için tekrar abdest alıyorum. Namazı bitirene kadar bende artık bitiyorum. Normal hayatımda dübürümde kımıldama veya gaz sıkışması olmuyor. Namaz vakti yaklaştığında içime bir korku giriyor yine aynı şeyler olacak diye. Namaz kılmak kâbus gibi olmaya başladı camiye gidemiyorum çünkü orda başıma geldiği zaman cemaatin içinde sürekli gidip abdest almam zor. Arkadaş ve diğer sosyal hayatım mahvuldu çünkü orda cemaatle namaz kılmamız gerekiyor haydi namaza dedikleri zaman içime bir korku giriyor. aynı şeyler başıma gelecek diye. İnternet sitelerinde okuyorum abdestin bozulması ses veya kokusunu duymadıkça namazı terk etmeyin diyor ama peşinden de gaz çıkmışsa abdestin bozulduğu ve o şekilde namaz kılmanın tehlikeli olduğu. Benim abdestimin bozulup bozulmadığını anlamam mümkün değil böyle bir ölçü nasıl olacak hocam sizin anlayacağınız ben namazı terk edecek duruma geldim. Hırsımdan ağlamam geliyor. Psikyatriye gittim aynısını anlattım. Bana sakinleştirici bir hap tavsiye etti. Normal hayatımda sakinleştirici alacak bir durumum olmadığı için kullanmadım. Başka bir hocaya danıştım bu olaydan kurtulman için bir sene ne olursa olsun tek abdest alıp namazını kıl sakın tekrarlama dedi. Fakat bunu uygulamak o kadar zor ki. Kımıldama olduğu zaman tekrarlamasam içime bir korku giriyor. Moralim bozuluyor. Sanki çok büyük bir günah işlemişim duygusuna kapılıyorum. Hocanın dediğini uygulamadım, yapama­dım.  Bu hastalık acaba dünyada kaç kişide var. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmalıyım. Şimdiden Allah razı olsun...

Cevap: Değerli kardeşim, sorduğunuz o hoca doğru söylemiş. Bir kere kuru gaz çıkarmanın abdesti bozacağına dair kesin kanıt yok. Hz. Peygamber'in sahabileri uyuyup horladıkları halde kalkıp abdest almadan namaz kılmışlardır. Maide Suresinin 6. âyetinde abdesti sadece büyük ve küçük tuvaletin bozacağı açıklıkla belirtiliyor. 

Bu tür sorulardan birine verdiğim cevap aşağıdadır. Sizin evhamınız şeytandan geliyor. Şeytan o tür vesveselerle sizi namazdan uzaklaştırmak istiyor. Bırakın onları da sadece abdest alıp namaza devam edin. Nereden ne oynama olursa olsun, namazı bırakmayın. Elinizden geldiğince de cemaate devam edin. Kuru gaz çıkarmak abdesti bozmaz. İşte ayrıntılı cevap:

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş