MESLEK İCABI ELBİSE PİSLİĞİ NAMAZA ENGEL DEĞİLDİR *** ALLAH KİMLERİ AFFETMEZ? PDF 
Cuma, 02 Temmuz 2021 00:00

MESLEK İCABI ELBİSE PİSLİĞİ NAMAZA ENGEL DEĞİLDİR

Saygılar bazen işte üzerim berbat oluyor mutfakta calışıyoz eve gelsek kaza etsek namazı olur mu?...

Cevap: Üzerin berbad olsa da namazını kılacaksın. Lağım işçisi bile üzerine bulaşmış olan pislikleri yıkamak zorunda değildir. Zorunlu halde bulunan insanlar için elbiseye bulaşmış olan pislikler namaza engel olmaz. Çünkü onlar mazeret durumundadırlar. Zorunlu bir sebep olmadan namazı ertelemek doğru olmaz.

 


 

ALLAH KİMLERİ AFFETMEZ?

Hocam benim bildiğim Allah sadece kul hakkıyla gelenleri affetmiyor, diğer müminleri affediyor. Benim bir yakınım da böyle şey olur mu o zaman katilleri de affeder mi? diyor adam. Meselâ 3 kişinin katili olmuş, Allah affeder mi diyor...

Cevap: Kurân'a göre Allah, kendisine ortak koşmayı, yani putlara, insanlara tapmayı affetmez. Ama bunlar tevbe edip dönerlerse Allah affeder. Bunun dışında Allah'ın, dilediği takdirde affetmeyeceği bir günah yoktur. Katil, hırsız, eşkıya, ne olursa olsun gönülden tevbe ederse Allah onları affeder. Ama kul hakkı? Eğer Allah saldırganı, katili affedecekse, maktulü de vereceği ödülle memnun ve razı eder. O dilediğini yapar. Allah dilediği takdirde affedemeyeceği bir eylem düşünülebilir mi? Yeter ki O dilesin.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş