KUR'ÂN'I ŞİFRE KİTABINA ÇEVİRDİLER PDF 
Pazartesi, 21 Haziran 2021 00:00

KUR'ÂN'I ŞİFRE KİTABINA ÇEVİRDİLER

Sayın Hocam, maalesef Yüce Allah Kur'ân'ı apaçık gönderdim dediği halde; ondan şifre çözenler var. Rahmetli M. Akif Ersoy Kur'ân mezarda okunmak ve fal bakmak için değildir dediği halde; maalesef ilahiyat tahsil edip Allah'ın güzel isimlerinden sayılara bağlı mana çıkaranlar var. Gerçekleri dini kitaplarınızdan ve bir gazetedeki yazılarınızdan öğrenmiye çalışıyorum. Allah sizden razı olsun. Sevgi ve saygılarımı sunarım...

Cevap: Teşekkür ederim, sağ ol Osman Bey. Zamanımızda Kur'ân'ı şifre kitabına, fal kitabına çevirdiler. Mezarlık kitabı yapı­ver­diler.

Ne diyelim. Demek ki halk hurafeye susamış. Bu uydurmaları almaya hazır. Eh: "Ma'rifet iltifata tabi'dir; Müşterisiz meta' zayi'dir" demiş büyükler.

 

Kur'ân hakkında şifre, anlaşılmaz düşünceleri Kur'ân'a aykırı savruk fikirlerdir. Kur'ân herkesin anlayacağı fasih Arapça ile indirilmiştir. Kamer Suresinin 17, 22, 32, 40. âyetlerinde yani dört kez "Biz öğüt için Kur'ân'ı kolaylaştırdık, öğüt alan yok mudur?" diye vurgulanarak Kur'ân'ın kolay, anlaşılır olduğu, başka âyetlerde de musfassal, mübîn yani ayrıntı ile açıklanmış, apaçık bir kitap olduğu vurgulanmaktadır. Böyle iken hâlâ Kur'ân'ın şifreli, anlaşılmaz olduğunu iddia etmenin bir anlamı var mı?

Önemli olan, Kur’ân’ı çok okumak değil, bilinçli okumaktır. Nitekim sahâbîler, “لأن أحفظ آيةً أحبُّ إليَّ مِن أنْ أخْتِم القُرْآنَ: Kur’ân’dan bir âyetin anlam ve ahkâmını bellemem, bütün Kur’ân’ı hatmemden iyidir” prensibiyle, âyetleri anlayarak okumaya özen göstermişlerdir.

Kur’ân düşüncesi doğrultusunda bir açılım ve ilerleme yapabilmek için dinî eğitim veren okul ve Fakültelerimizdeki müfredat programları yeniden düzenlenmeli, Kur’ân’a ters ve yanlış olduğu anlaşılmış bulunan konular, yeni­den yazılmalı ve din, asıl temel kaynağı esas alınarak öğretil­melidir.

Böylece insanların elini, kolunu bağlayan, pek çok güzel şeyi harâm kılan, insanları yasaklarla çevreleyen gelenekçilerin biçimlendirdiğiİslâmyerine, Kur’ân’ın anlattığı İslâm, ayân beyân ortaya konmalıdır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş