İki kez mevlid kutlaması olur mu? *** İmanımın güçlenmesi için ne yapmalıyım?

İki kez mevlid kutlaması olur mu?

Hocam 14. Şubat yazınızda belirttiğiniz gibi Peygamberimizin doğumu 20 Nisan 571 tarihidir. 14. Şubat hicri takvime göre mi doğum günü olarak kutlanıyor? Sevgili Peygamberimiz için yılda iki kere doğum günü kutlanması doğru mu? Saygılarımla. Salih Gün

Cevap: Peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre kutlanır. Gerçek doğumu Miladi 20 Nisandır ama İslâm âleminde hicri takvim kullanıldığından ve dini günler hicri takvime göre düzenlendiğinden kutlama da hicri takvime göre yapılır. 20 Nisan kutlaması Bizim Diyanet İ. Başkanlığının 20-30 yıllık uygulamasıdır. İslam âleminde uygulanmaz. İki kez kutlama olmaz. Ama bizimkiler Kutlu Doğum Haftası diye bir hafta icadettiler. Bir yandan halkta toplu bir heyecan, bir yandan da konuşmacılara iyi bir rant ve etkinlik kapısı.

 

İmanımın güçlenmesi için ne yapmalıyım?

Merhaba.. Ben iman ettiğime emin olamıyorum, emin olmak istiyorum ancak bazı düşüncelerime engel olamıyorum. Bir tanıdığımla paylaştım konu üzerine arkadaşım meal okumamı önerdi. Okuyorum ama içimde önceden okuduğumda aldığım haz yok maalesef. Yaşım 18, Konya’dan yazıyorum; çevremde benim gibi düşünen kimse olmadığını biliyorum ancak bana göre kimse tam anlamıyla iman etmiş değil. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum. Emre K.

Cevap: İmanınızın güçlenmesi benim elimde değil, sizin elinizde. Düşünün iman etmezseniz veya kuşku taşırsanız zararı kime? Siz zararlı çıkarsınız. Güçlü inanırsanız siz kârlı çıkarsınız. Öyle ise size zararlı olanı değil, kârlı olanı tercih edin Emre!

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş