ALLAH’A YALVARAN KUL GÜNAHINDAN TEMİZLENİR PDF 
Çarşamba, 16 Haziran 2021 00:00

ALLAH’A YALVARAN KUL GÜNAHINDAN TEMİZLENİR

Sayın hocam, sizi okuyoruz. Yazınızın birindeki "bir vakit de olsa namazı kılın, tamamıyla terk etmek felakettir" cümleniz, hayatımda derin izler bırakmıştır. Bu yazınızdan sonra namazı tamamıyla terk etmiyorum. Kırklı yaşları yaşıyorum. Keşke daha önce bir yerlerde okusaymışım böyle bir yazı. Bana şimdiye kadar ya hep ya hiç öğrettiler. Bir vakit kılınca ikiyi, ikiyi kılınca üçü arıyor insan. Ne kadar teşekkür etsem azdır size.

"Allah’a yalvaran kul günahından temizlenir." yazınızla ilgili bir sorum olacak. Yani adam gençliğinde her türlü melaneti yapacak bana. Ama aynı adam yaşlanınca ya ben ne yaptım diyecek. Gerçekten de pişman olabilir. Duayla benim haklarım da bağışlanacak. Peki, bizim gençlik nereye gitti? Gençliğimizi adamın saldırılarını savuşturmakla geçirdikten sonra benim çektiğim sıkıntılar ne olacak? Sen alacağını öteki dünyada alırsın diyecekseniz. Bu açıklayıcı bir cevap olmayacaktır kanaatindeyim.

Allah yaptıklarından sorumlu değildir, kimi dilerse bağışlar kimi dilerse azap içinde bırakır. Allah'ın iradesine ipotek koyacak halimiz yok da insanın kalbi mutmain olmuyor ve de Allah bu mutmain olmayan kalbi de biliyor nitekim. Selâm ve dua ile...

Cevap: Kötülükte ısrar eden, dönmeyen insan elbette cezaya uğrar. Ama yaptığı kötülükten yürekten dönen, af dileyen kimseyi Allah bağışlayacağını Kur'ân'da vurguyla belirtir. Sizin mantığınıza göre kimse Müslüman olamaz, eşkıya doğru yola giremez. Madem yaptığı kötülük hiç bağışlanmayacak, o zaman ne diye adam küfründen, zinasından, hırsızlığından dönsün? Tevbeye ne gerek var? Böyle düşünmek sakattır. Allah bağışlayandır. Dilerse bağışlar, dilerse azabeder. Yaptığından sorumlu değildir. Allah tarafından bağışlanmak için bütün gönülle O'na yönelmek gerek. Öyle olursa Allah'ın rahmeti kulun günahlarını siler.

"Bir kez Allah dese aşk ile lisan;

Dökülür cümle günah misl-i hazân!"

Siz Allah'ın işine karışmayın, ibadetinizi de çok görmeyin. Allah'ın, hiç kimsenin ibadetine ihtiyacı yoktur. İbadet kulun mânen arınıp yücelmesi için yararlıdır. Asıl insanı kurtaracak olan Hakk'ın rahmetidir. Peygamberimiz: "Hiç kimsenin ameli, ibadeti kendisini kurtarmaz" buyurmuş. Bir soru üzerine Allah, rahmetiyle kendisini örtmese kendi ibadetinin de kendisini kurtaramayacağını belirtmiştir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş