HZ. PEYGAMBER’İ RÜYADA GÖRMEK PDF 
Pazartesi, 07 Haziran 2021 00:00

HZ. PEYGAMBER’İ RÜYADA GÖRMEK

Hocam Buhârî'nin bir rivayetine göre Resûlullah: "Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür, çünkü şeytan benim suretime giremez." demiştir. (Buharî, Tabir 2, 10; Müslim, Rüya: 10).

Bu hadise göre rüyada kalbimize Peygamber efendimiz diye doğan kişi gerçekten o mudur; simasıyla görünümüyle, yoksa şekil olarak farklı olsa da rüyada görülen onun iç âlemi, manasıdır diye mi anlamak lazım? ...

Cevap: Şeytan Hz. Peygamber'in gerçek suretine bürünemez ama herhangi bir insan suretine bürünüp kendisini Peygamber veya herhangi bir veli şeklinde takdim edemez mi? Peygamberimizin şemaili Şemail kitaplarında bellidir. Kimi Peygamberi gördüm diyerek Ceket pantolonlu bir zattan söz ediyor, kimi Peygamber'i kırmızı fes üzerine sarıklı görüyor, herkes bir biçimde görüyor Peygamber'i. Oysa Peygamber (selâm ona), kendi fiziksel hayatında ne ceket pantolon giydi, ne de kırmızı fes üzerine sarılı sarık. Bunlar insanların hayalleri. Peygamber'i kendi hayallerine göre görüyorlar.

Doğrusunu isterseniz ben yazdığınız o hadislerin de Peygamber'in sözü olduğuna inanmıyorum. Onun için kesin bir şey diyemem. Ancak Peygamber'i görmüş olanın, onu gerçek vasıflarıyla görmesi ve onu görünce içinin bambaşka hislerle, feyizlerle dolmuş olması gerekir. Gerçeği Allah bilir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş