Yeniden İslama1–2 *** Yıldız bağlama var mı?

Yeniden İslama1–2

Aziz hocam Yeniden İslam’a 1-2 kitaplarınızı okudum ne kadar mükemmel ve güzel bilgiler kazandığımı size anlatamam. Allah sizden razı olsun –ki olmuştur inşallah.– Yani bu eserleriniz insanın etrafında zihninde oluşmuş bir sürü hurafeleri ve İslam adına üretilen iftiraları ne güzel bertaraf ediyor! Bu kitaplarınız tabirimi mazur görün tam bir hurafe-savar, silahı eline geçiren düşman hurafelerden kurtulabilir. Tefsirinizi de aldım. O muhteşem bilgilerinizi bizlerle halkla paylaşmanızdan ötürü ayrıca zatı âlinize müteşekkirim. Sıhhat ve afiyetler diliyor ellerinizden öpüyorum.

Bu vesileyle bir de sualim var: Allah’ın kitabında değişik cennet adlarından bahsediliyor. Bunları nasıl anlamalıyız? O isimler bir derecelendirme mi? Cenneti hak edenler amellerinin niteliğine göre mi muamele görecek? Bir okur.

Cevap: Teşekkür ederim. Cennetin sekiz katı (derecesi) vardır. Elbette kamunun gideceği cennet ile peygamberlerin, evliyanın gideceği cennet bir olur mu? Zümer Suresinde cennetliklerin, grup grup cennete gidecekleri anlatılır. Tabii Aynı karakter ve eylemde olanlar aynı cennete giderler. Manevi dereceleri farklı olanların her biri kendi karakter ve vasfında olanlarla beraber olur. Cennetin en yükseği Adn cennetidir ki Peygamberimizin makamı da orasıdır.

 

Yıldız bağlama var mı?

Hocam ben üniversitede okuyan bir gencim. Bir arkadaşım ile sohbet ediyordum. Kendisinin çok hoşlandığı bir kızın olduğunu ve kıza açıldığını ama kızın kendisini reddettiğini söyledi. Ben arkadaşıma "Dua etmesini, olmazsa bile her işte bir hayır olacağını söyledim." Daha sonra bu arkadaşım en son çare olarak yıldız bağlama yapacağını söyledi. Ben ise böyle şeylerin şirke gireceğini söylememe rağmen bunun şirk değil bir ilim olduğunu ve eğer herhangi bir eşya kullanılırsa bu tür işler için o zaman şirk olacağını söyledi.

Ben de yıldızları aracı ederek istemenin şirk olduğunu söylememe rağmen ikna olmadı. Üstüne arkadaşım herkesin doğarken bir yıldızdan enerji aldığını ve eğer yıldız hesaplarında hata yapılırsa yanlış kişinin kendisine âşık olacağı gibi daha birçok saçma sapan şeyler söyledi. Yıldızname ile dua edilebilir dedi. Ben de bir bilen olarak size danışıyorum. Osman A.

Cevap: Böyle şeyler İslâm’a aykırı, bilimsel bir yanı olmayan batıl şeylerdir. Böyle şeylere başvurmak da günahtır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş