HAC HAKKINDA *** HAKİKAT SUFİLİK İNCİNMEMEKTİR PDF 
Pazar, 02 Mayıs 2021 00:00

HAC HAKKINDA

Hocam  hayırlı günler, Kayınvalidem 80 yaşında 10 yıl önce başvurduğu hac kurası bu sene çıktı. Kayınvalidemi  kaydettirdiğimiz tur firması  ayrıntıları görüşmeye gittiğimizde, eğer  istersem beni de hacca götürebileceklerini kendi firmalarında çalışan olarak göstereceklerini söylediler. Bu şekilde Hacc’a gitmek başkasının hakkına girmek sayılır mı? Bu doğru olur mu?

Hatta isterse eşimi de götürebileklerini söylüyorlar. Cevabınız için teşekkürler...

Cevap: Böyle ince hesapları bilmem. Sen kendine sor. Peygamberimiz, “Müftler fetva verse de sen kendi nefsine (yani vicdanına) sor” buyurmuştur.

 


 

 

HAKİKAT SUFİLİK İNCİNMEMEKTİR

 

Bir zatın hakkımızda münasebetsiz sözleri üzerine bizi teselli mahiyetinde yazdığı nazik mektup:

 

“O arkadaşın yalnız size değil, benzer yaklaşımları başkalarına da yaptığını bizler biliyoruz.

 

Malûmunuz, kişi kendine yakışanı yapar. Siz bu haksız eleştirisini bile sadece " itidalsiz " olarak vasıflandırarak, değerinizi ispatlamışsınız.

 

Dinî ve tasavvufî konuda, bir şeyleri (doğru olarak) öğrenmenin peşinde olanlara sunduğunuz hizmetler, her türlü takdiri hak etmektedir.

 

Size saygılarını ve şükranlarını arz edenlerin sayısı, inanın bu hak bilmezlerden kat be kat fazladır değerli Hocam. Hürmetlerimle.” ...

 

Cevap: Teşekkür ederim Rıdvan Bey, bize nice saldıranlar oldu ve olacaktır ama biz Hak bildiğimiz yolda yürürüz. Şair ne güzel söylemiş: 

 

Bela yağmur gibi gökten yağarsa

 

Hakikat sufilik incinmemektir 

 

Nazik mailiniz için teşekkür eder, dareyn saadetine ermenizi Cenabı Mavla'dan niyaz eylerim.

 

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş