ŞİRK GÜNAHI PDF 
Cumartesi, 03 Nisan 2021 00:00

ŞİRK GÜNAHI

Hocam merhaba, Paylaştığınız çok değerli bilgiler için Allah razı olsun, bizleri çok aydınlatıyorsunuz.

Şirk konusu aklımı çok karıştırmaktadır. En büyük ve affedil­mez günah olarak belirtildiği için korunmak adına özel okuma / araştırma yapmaya çalışıyorum. Ama araştırdığımda gördüğüm şu­dur: Açık şirk başlıkları (Allah'tan başkasından yardım istememek, farklı güçlere ibadet etmemek, farklı ilahlar edinmemek vb.) daha anlaşılabilir ve insan gerekli dikkati vererek bu konuda kendini korumaya çalışabilir. Ama örneğin gizli şirk diye bir konu var, bazı hadislerde karıncanın hareketinden bile daha gizli olduğu söyleniyor ve tam olarak neyin şirk olduğu belli değil (Bazı yerlerde o kadar çok şey şirk olarak nitelendirilmiş ki kaçmak mümkün değil), çok hassas, çok gizli, tam olarak nasıl korunacağımız da belli değil; yani neredeyse işimiz bu konuda şansa kalmış. 

Şirk konusunda, özellikle gizli şirk konusunda ne söyleyebilirsiniz; neler bu gizli şirke girer. Ayrıca kendimizi nasıl koruyabiliriz bu büyük/affedilmez ve çok gizli günahtan?

Saygılarımla...

Cevap: Böyle ayrıntılarla uğraşmanın size hiçbir yararı olmaz. Namazını kıl, orucunu tut. Putlara tapma. İnsanların uydurma yorumlarını da kendine din yapma. Bu iş o kadar zor değil. Kur'ân aşırılıktan uzak durmayı öğütlemiştir. Sizin anlattığınız ayrıntılarla benim işim olmaz. Gönlünüzden geldiği biçimde hareket edersiniz. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş