AŞI DİNİMİZİN DE BİR GEREĞİDİR (1) PDF 
Cuma, 26 Mart 2021 00:00

AŞI DİNİMİZİN DE BİR GEREĞİDİR (1)

Sevgili Hocam,

Kuran’a hizmetiniz için Allah sizden razı olsun. Ayrıca duanıza muhtaç olduğumuzu ve bizi rahatlatacağını ifade eder ellerinizden öperim.

Sorum dünyanın içinde bulunduğu durumla alakalı: Siz aşı oldunuz mu?(bunu insanlar siz büyüğümüzü örnek alırlar düşüncesiyle sorarım) Görünen o ki aşı olunmadığında insanlara ülkelere giriş çıkış izni vermeyecekler ya da habire test yaptırmak zorunda bırakacaklar. Dolayısıyle herkes bulunduğu ülkede aşı olmalı mıdır? Burada üzücü olan durum ise kişi  covid 19 hastalığını geçirmiş ve vücudunda antikor bulunuyor da olsa belli bir müddet sonra seyehat serbestisinden dolayı onlardan da aşı olmaları istenecek. Burada bir adaletsizlik de söz konusu değil midir? Cevabınız için teşekkür ederim. Selamlar ... 

Cevap: Kays Bey, insanların başına böyle salgınlar geliyor. Bu salgınlara karşı tedbir almak da dinimizin gereğidir. Hemen bütün uzmanlar aşının, Koronaya karşı %90 koruyucu olduğunu söylüyorlar. Birkaç gün önce televizyonlarda aşı olan bir milyon kişiden sadece 300 kişinin Koronaya yakalandığı, bunların da hastalığı hafif geçirdikleri duyuruldu. Demek ki aşı önemli bir koruma vasıtasıdır.

Ben de aşı oldum, elhamdülillah sağlığım iyidir. Dediğim gibi aşı dinimizin de bir gereğidir. Çünkü Kur'ân: "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız." (Bakara: 195), "Tedbirli olunuz!" (Nisa: 102, Maide: 92) buyurmaktadır. Emir sahiplerine itaat de Kur’ân’ın emridir. İnsan kendisi kadar başkalarını da düşünmelidir. Aşı olmamak, hastalığın daha çok yayılmasına neden olur. Bu da insana sorumluluk getirir. Mümkün olduğunca salgınlara karşı tedbir almak gerekir. Belki görülen salgınların en kötülerinden olan Covid 19’a karşı en büyük tedbir Temizlik, Maske, Mesafe ve hepsinin de üstünde aşıdır. Herkese aşı olmayı tavsiye ederken salgına karşı korunmanın gereği hakkında Hz. Ömer’den bir örnek sunmak isterim:

Veba Salgını

Şam’da baş gösteren kıtlık tehlikesinin kalkacağı sırada Filistin toprağından Amevas'ta veba salgını çıkmış, oradan Şam'a geçmiş, yakalanan herkesi feci bir şekilde ölüme sürüklemeğe başlamıştı.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş