NAMAZDA OTURURKEN OKUNACAK DUALAR PDF 
Cumartesi, 20 Mart 2021 00:00

NAMAZDA OTURURKEN OKUNACAK DUALAR

Hocam merhaba, güncel yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum, eski yazılarınızı da tekrar okumaya çalışıyorum. Paylaştığınız bilgiler benim için gerçekten çok değerli, sizler sayesinde dinimi çok daha samimi yaşadığımı düşünüyorum. Allah sizden razı olsun…

Bir sorum bulunmaktadır, eğer cevap verebilirseniz çok memnun olurum:

Bir yazınızda Peygamberimizin otururken yaptığı dualardan bahsetmiştiniz. Ben namazda otururken Tehiyyat, Allahümme Salik ve Barik okumak yerine aşağıdaki Peygamberimizin okuduğu bu duaları yapsam olur mu çünkü bu dualar bana tevhid açısından çok daha sağlıklı ve güzel geldi? (Not: Türkçe namaz kılıyorum.)

Bir de namaza kendimizden (Tevhide uygun) küçük de olsa bazı dualar katabilir miyiz?

Sizin daha önce paylaştığınız Peygamberimizin otururken yaptığı söylenen dualar aşağıdaki şekildedir:

(Et-tehiyyâtu lillâh: mülk, büyüklük ve her türlü sözlü ibâdetler; salavât, bedenî ibâdetler; tayyibât ise malî ibâdetler hep Allah'a özgüdür. Bize ve Allah’ın tüm salih kullarına esenlikler olsun.

(Allahım! Önce yaptığım, sonra yapacağım, gizli ve açık yaptığım ve senin bende olduğunu bildiğin bütün günahlardan ötürü beni bağışla. Öne geçiren ve geri bırakan sensin. Senden başka Tanrı yoktur.

(Allahım, Rabbimiz, bize dünyada iyilik ver, âhiret'te iyilik ver, ey merhamet­lilerin merhametlisi, rahmetinle bizi ateş azabından koru. Rabbimiz, hesap günü beni, anamı, babamı ve bütün mü'minleri bağışla. Ey merhametlilerin merhamet­lisi, rahme­tinle duamızı kabul buyur. Selâm peygamberlere, hamd âlemlerin Rabbi Allah'a.)

Saygılarımla, ...

Cevap: Namazda otururken ve secde aralarında kamuya ve âhirete, maneviyata ait olmak üzere istediğiniz gibi dua edebilirsiniz. Peygamberimizin okuduğu duaları yapmak elbette daha makbuldür. Allah kabul eylesin.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş