Peruk tesettür yerine geçer mi? Ayete muhalif değil mi? *** Vesveselerimden nasıl kurtulurum?

PERUK TESETTÜR YERİNE GEÇER Mİ? AYETE MUHALİF DEĞİL Mİ?

Muhterem hocam, peygamberin lanetçi olacağına ben de inanmıyorum...fakat peruk hakkında modern olmasının, takılabileceği anlamına gelmesini anlamıyorum. Neden mi? Çünkü tesettür, örtünme ayetine muhalif bir durum. Öyle değil mi hocam...yani başını örttüğü, Allahın Kur'an’da emrettiği ''örtülerini yakaları üzerine alsınlar '' ayetine inandıkları için devlet memuriyetinde başını açmadığı için bir sürü çalışmayan bayan arkadaşlarımız var. Ben de dahil. Peruk takmanın neyi normal hocam?

Eğer peruk caizse herkes örtünmeyi bırakır.. modern uzun saçlı her şekilde modeli olan perukları takar gezer...üstelik kendi saçı güzel olmayan bir bayanı daha çekici ve tahrik unsuru kılar...bu çok önemli bir konu hocam ve siz derin bilgi ve tecrübelerinizle Allahın izniyle bizi bu kaostan kurtarmalısınız...tesettür farz mı? Başımızı kapatmalı mıyız yoksa yerine peruk da takabilir miyiz?

Peygamber zamanı, bu zaman diye ayrım yapamayız. Hz. Muhammed (sav) kıyamete kadar resulümüz, zamanların hepsini kapsar sünneti...yani o zaman için geçerli diyemeyiz...cevabınız hepimizin yani mü'min bayan kardeşlerinizin hayatını çok etkiliyor. Ahiretlerini de... siz, din alimlerimizden net cevap alabilme ümidiyle şu klavyenin tuşlarına basıyorum...hürmetler hocam...

Cevap: Eğer Peruk kadını daha da güzel gösteriyorsa bana göre bir anlamı yoktur. Kur'ân saçların örtülmesini emretmiyor. Ziynetin örtülmesini emrediyor. Şimdi Peruk da aynen saç gibi ziynet ise herhalde saçtan farksızdır ama bunu örtü kabul edip örtene de bir şey diyemeyiz. O öyle rahat ediyorsa taksın. Bu gibi şeyler gönül işidir. Gönlü onu tesettür gibi görüyorsa mesele kalmaz. Esasen Allah insanın saçına değil, gönlüne bakar. O tesettür anlayışları insanların kendi önkabulleridir. Ben bu tür kabuk sorularla karşılaşmaktan bıktım doğrusu.

 

Vesveselerimden nasıl kurtulurum?

Hocam hayırlı geceler, verdiğiniz bilgileri her gün oku­yo­rum. Di­nimizi kolaylaştırıcı bilgiler veriyorsunuz. Allah siz­den razı olsun!

Hocam vesveselerden nasıl korunuruz? Örneğin abdest alırken bir saat kadar önce tıraş olmama rağmen yüzümü kestiğim yerden kan akı­yor. Kan akmak abdesti bozar diye bildiğimden kanın dakikalarca dur­masını bekliyorum. Bu da namazı geciktirmeme sebep olabiliyor. Beni strese sokuyor. Ne yapmalıyım? Bu durumu abdest ve gusül abdesti yönünden açıklarsanız sevinirim; vesveselere karşı bir dua var mı? Çok sağ olun hocam, Allah sizden razı olsun. Samet

Cevap: Kardeşim kabukla uğraşmayı bırak, öze bak. Abdestini alırsın, namazını kılarsın. Namazda önemli olan bir temizlik yaptıktan sonra Allah'ın huzuruna durmaktır. Namazda gönlünü Allah'ı zikirle meşgul edeceğine abdestini düşünmekle geçirirsen gerçekte o kıldığın namaz değil. Kan akarsa aksın, sen abdestini al, namazına devam et. Kul, elinde olmayan şeylerden ötürü sorumlu olmaz. Gönlüne, kalbine sahibol kalbine! Takva deride değil, gönüldedir, gönüldedir!

Bilinçli olarak Eûzu besmele çekip “Lâ havle velâ kuvvete illâ billahi’l-aliyyi’l-azîm: Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim Allah’tan yardım dilerim. Güç ve kuvvet sadece yüce Allah iledir, O’nun yardımıyla insan amacına ulaşabilir; O’nun dediği olur!” der ve kendini Allah'a verirsen vesveselerden kurtulursun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş