"ALLAH’A İNANMAYAN KOCAMDAN AYRILAYIM MI?" PDF 
Cuma, 29 Ocak 2021 00:00

"ALLAH’A İNANMAYAN KOCAMDAN AYRILAYIM MI?"

Merhaba hocam, sizden çok önemli bir konuda bilgi istiyorum. Ben 2 sene önce evlendim ve eşimi 3 senedir tanıyorum. Şu anda da 6 haftalık hamileyim. Eşimin inancıyla ilgili hiçbir şüphem yoktu. Ancak az önce bana Allah'a inanmadığını, tövbe haşa Allah'ın olmadığını söyledi. Hatta geçmişte kolunda Japonca bir dövmesi vardı. Anlamını sorduğumda tanrı istedi demişti. Biz o dövmeyi sildirdik zaten fakat onun anlamı da tanrı öldü demekmiş. Şimdi ben bilmeden böyle biriyle 2 senedir evliyim ve ondan hamileyim. Bu şartlarda böyle biriyle evli kalmam mümkün değil. Beni böyle kabul et diyor, başka da bir şey demiyor. Beni kaybetmemek için bana yalan söylemiş en başından beri. Ben bu durumda ne yapıcam? Onu ne kadar sevsem de şu an gözümde değil hiçbir şey. Çocuğu aldırıp ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü dinimiz böyle biriyle bilmeden de olsa evli olmayı hoş görmüyor. Bana bir yol gösterin nolur. Bu mübarek günlerde bir çıkış yolu söyleyin ben ne yapıcam? ...

Cevap: Ben ne diyeyim kızım sen o adamı sevmişsin, severek evlenmişsin. İki sene berabersin. Adamın imansız olduğunu nasıl anlamazsın? Görmüyor muydun adamda namaz yok, oruç yok, din namına hiçbir şey yok. Sen hala onun dinsiz biri olduğunu bilmediğini söylüyorsun. Acaba sen ne durumdasın? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? Bunları yapmıyorsan zaten seninle onun arasında büyük bir fark yok. Çünkü hayata geçirilmeyen inancın bir değeri yoktur.

Gerçi mü'min bir insanın Allah'a inanmayan bir kâfirle evlenmesi ve hayatını o kâfirle sürdürmesi Kur'ân'a göre caiz değildir. Ama şimdi sen hamilesin, zorunlu bir sebep olmadıkça karnındaki çocuğu aldırmak da günahtır. Bu konuda tercih sana aittir. Doğrusu ben kesin bir hüküm verecek durumda değilim. Allah, senin hakkında hayırlısını versin. Ben yine de acele etmemeni, çocuğunu doğurmayı, tavsiye ederim. Sen ibadetlerini ihmal etme, belki zamanla, hele çocuk olduktan sonra kocan da inşaallah doğru yola gelir, inanır. Çünkü imansızlık insanı mutlu etmez.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş