BİR OKURUN TAKDİRİ PDF 
Pazar, 25 Ekim 2020 00:00

BİR OKURUN TAKDİRİ ("Kur'an Işığında Fetvalar"dan alınmadır)

Çok kıymetli Ateş Hocam

"Geleneksel din uygulamalarını devam ettirmek, din görevlilerinin çıkarları gereğidir. Mevlit var, hatim var, nikâh var... Hepsi getirisi olan şeyler. Bunlar kaldırılırsa bir maaşa kalacaklar. Mektubunuzda belirttiğiniz “Şefaat ya Resulallah” sözü öyle yaygınlaştı ki, Allah bilir Müslümanların bu inançları Hıristiyanların teslisini de geçti. Peygamber Tanrı oldu. Peygamberin getirdiği tevhit dini bırakıldı, o yüce insan putlaştırıldı. Bunu söylediğiniz zaman dinsizlikle, zındıklıkla, küfürle suçlanırsınız. Suçlayan müfteriler de büyük dindar(!) olurlar. Ama gerçek dinsizlerdir onlar."

Yukarıdaki düşünceleriniz sebebi ile sizin gibi bir âlimi günlük gazetenin fal sayfasında 2 cümlelik bir köşede takip etmek zorunda kalırken cüppeli "ulemalar" en popüler kanallarda akşam 9'dan sabah 4'e kadar ahkâm kesiyor. Bir de soruyoruz "İslam ülkeleri niçin geri kalmış acaba" diye... Cenab-ı Allah'ın, aklını kullanmayanların üzerine yağdırdığı pisliği herhalde başka bir şey zannediyoruz. Bir buçuk milyarlık Müslüman âlemi ölünün burnu düşeceği kırk ikinci gece duası için sesi yanık hoca ararken bir buçuk milyonluk Yahudiler ABD ve Avrupa'nın en prestijli üniversitelerinde doktora yapıp sahip olduğu teknolojiyi bize satıyorlar. Uzun lafın kısası siz Çin’e de gitseniz biz sizin peşinizdeyiz Allah’ın izni ile... Allah bizlere hem bu dünyada hem de âhiret hayatımızda sizden feyz almayı nasip etsin. Elleri­nizden öpüyorum. Kalın sağlıcakla. Saygılarımla... 

"Kur'an Işığında Fetvalar" kitabından

Okurumun özür cevabı:

Hocam dün mesajınızı aldım ve çok üzüldüm. Sert ve yanlış bir ifadeyle yazmış olduğumu fark ettiğim sorudan ötürü sizden çok özür dilerim. Benim amacım sizin gibi Allah dostu, Peygamber dostu bir insanı kırmak, incitmek asla değildi. Benim amacım okumuş olduğum bilgilerin doğru olup olmadığını araya anlamsız düşüncelerimi de koyarak sizin gibi din konusunda gıpta edilecek bir noktaya gelmiş bir din âliminden bunları öğrenmeye çalışmaktı. Siz benim dünyada fikirlerine ve düşüncelerine çok saygı duyduğum ve değer verdiğim insanlardan birisiniz. Sizi fark etmeden kırdığım ve üzdüğüm için özür dilerim. Yanlış bir düşünceye ve de fikre sebep olduysam Allahtan af dilerim. Sizin tüm yazılarınızı Vatan Gazetesinden beri okuyorum. Kitaplarınızı okuyorum, makale ve televizyon programlarınızı kaçırmamaya çalışıyorum. Sizin gibi engin ve derin bir bilgiye sahip olan, din konusunda bence Türkiye'de ve dünyada ender bulunan bir din âliminin gazeteden milyonlara ulaşmasına engel olmaya çalışanlara acıyorum. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Sizi sitenizden her gün takip ediyorum. Sitenizde olan yazıları, hutbeleri, sohbetleri ve yapmış olduğunuz Kur’ân tefsirlerinizi çok severek takip ediyoruz. Yeni âyet tefsirlerinizi ve sohbetlerinizin sitenize eklenmesini bekliyoruz. Televizyon, konferans ve toplantılarınızı sitenizden bir gün önceden ilan ederseniz çok seviniriz. Hocam ben peygamberimizi çok seviyorum. Saygılarımla ellerinizden öperim. Allah’a emanet olun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş