BİR GÜN BU ÖNYARGILAR DEĞİŞİR PDF 
Perşembe, 15 Ekim 2020 00:00

BİR GÜN BU ÖNYARGILAR DEĞİŞİR

Değerli Hocam, Size mutlu sağlıklı nice bayramlar dilerim. Mübarek Kurban Bayramı tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun. Allah'a emanet olun. Saygılarımla...

Not: 10.01.2006 tarihli yazınızda öyle bir noktaya değinmişsi­niz ki, geçen Cuma hutbesinde ve bugün bayram namazında hocalar tam tersini söyledi. Hala Hacda kurbanı kesip sonra gömen zihniyet­teler. Yani maksat kan aksın. Hocam bu zihniyeti değiştiremeyecek miyiz? Ben şahsen, kurban bedelini ister kurban kessinler ister para olarak kullansınlar diye bir vakfa bağışladım. Şimdi ben o hocalara göre kurban kesmemiş mi oluyorum! Devletin mikrofonundan herkes kafasına göre vaaz ve fetva veriyor. Camilere gitmeyelim mi, meydanı bunlara mı bırakalım, ne yapalım Hocam?

Cevap: Cumhur Bey, bilmukabele bayramınızı kutlar, hep sevinç içinde olmanızı dilerim. Hocalara gelince biliyorsunuz adamlar belli bilgilerle şartlanmışlar. Kur’ân’a gönülleri kapalıdır. Dinleri Kur’ân dini değil, ataların dinidir. Ayrıca kurbanda çok büyük bir rant olduğunu da unutmamak gerekir. Hiç onlar bu rantı ellerinden kaçırmak isterler mi? Hac da öyle. Hac düzenleyicileri milyarlar vuruyorlar bu işten. Onun için Hac ibadetlerin başı yapıldı. Peygamberimiz bir kez hac yaptı, bunlar ise ellerinden gelse hemen herkesi her yıl hacca götürecekler. Hac ve kurban işte bu ikisi insanı anasından doğmuş gibi yapıyormuş, doğrudan cennete götürüyormuş. Götürür mü götürmez mi bilinmez ama birilerini servetlere götürür.

Bu zihniyeti değiştirmek öyle kolay değil. İşte bu fakir doğruları söylediği için her türlü iftirayı atmaktan çekinmiyorlar, edepsizce, insafsızca, utanmazca. Yalan, yalan, yalan. Eserlerimizi okutmamaya çalışıyorlar. Bu dinin yayılmasına en büyük engel şu hoca taslaklarıdır. Ben de imamlık yaptım ama hiç onlar gibi olmadım. Hep Kur’ân çizgisinde kalmaya çalıştım.

Camiye gitmeyelim mi? Hayır, gideceğiz, cami onların babasının evi değil. Tüm Müslümanların ibadetgâhıdır. Gideceğiz ve yanlışları da münasip bir dille o hocalara ama herkesin yanında değil, tenhada söyleyeceğiz, önce kabul etmezler ama sonunda etkilenirler, bir gün gerçeği görmeğe başlarlar. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar. Ne yapalım başka çaremiz yoktur. Selamlar, sevgiler.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş