BİR HIRİSTİYAN ERKEKLE EVLİ BİR BAYANIN MEKTUBU... (1) PDF 
Pazar, 20 Eylül 2020 00:00

BİR HIRİSTİYAN ERKEKLE EVLİ BİR BAYANIN MEKTUBU... (1)

Hocam ben yaklaşık 2 sene önce bir Hıristiyan’la evlilik yaptım. Eşim, Allah'a ve âhiret gününe inandığı gibi hattâ Hz. İsa’yı Allah’ın oğlu değil peygamberi olarak gördüğünü söyleyen, benim inancıma saygı duyan ki kılabildiğim kadar namaz kılmama, orucumu tutmama asla bir şey demez, hattâ bazen yemek hazırlayıp beni sahura kaldıran biri.

Ben 10 aylık kızımı elimden geldiğince Müslüman olarak yetiş­tirmek istiyorum. Eşim geçenlerde bir ilahiyatçının açıklamasını duy­muş; “Hıristiyan olanlar cennete gidemez” diye. Eşim bunu çok saçma buldu ve dinimizi eleştirdi, çok geri düşünülüyor, cennet tekelinizde mi, bizi Allah yaratmadı mı diye. Ben de dinimizin kolaylıklar dini, hoş­görü dini olduğunu, bütün insanları eşit gören bir din olduğunu söy­ledim. Bunu açıklarsanız eşime okutmak istiyorum. Ben Kur’ân’da böyle bir şey geçeceğini düşünmüyorum...

Cevap: Madem ki Kitap ehli bir erkekle evlendiniz, çocuğunuz da oldu, o zaman uyum içinde yaşamaya çalışın. Eşiniz Hz. İsâ'yı Allah'ın oğlu değil de peygamberi biliyorsa zaten Müslüman sayılır. İsim önemli değil, öz önemlidir.

Kızım yobaz ve bağnaz her toplumda var. Ben Almanya'da iken bir kadın bana “Siz Allah'a inanıyor musunuz?” diye sormuştu. Ma­alesef onlar da bizi dinsiz, puta tapar biliyorlar. Bunu yapan bağnaz din adamlarıdır. Papazların da o kadar yobazı var ki, bizimkilere taş çıkartır alim Allah, bilirim ben onları.

Kur'ân'a göre Allah'a, Âhirete inanıp Allah'a tapan güzel ahlâk sahibi herkes, istisnasız cennete gidecektir. Bakara Suresi'nin 62. âyeti şöyledir: “Muhakkak ki Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve âhirete inanır, güzel işler ya­parsa Allah katında ödüllendirilecek, asla korku ve üzüntüye uğra­mayacaktır.” Aynı âyet, Maide 62'de de yinelenir.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş