YAŞANAN FELAKETLER KIYAMET ALAMETİ Mİ?
Cumartesi, 11 Nisan 2020 00:00

YAŞANAN FELAKETLER KIYAMET ALAMETİ Mİ?

İyi akşamlar hocam, son zamanlarda yaşanılan felaketler ve virüs salgınından dolayı o kadar çok bilgi kirliliği var ki. Doğrusunu bulmak zor. Bu yaşanılanlar kıyametin yakında kopacağını söyleyenlerle dolu. Artık felaketler sürekli olacakmış iyi günümüz olmayacakmış. Doğrusunu Rabbim bilir elbette ama sizin bilginize ihtiyacım var. Siz ne düşünüyorsunuz bu olaylardan.....birde ahireti, ölüm sonrasını anlayabileceğim bi kitabiniz var mı? şimdiden teşekküler, saygılarımla...

Cevap: Tarihte bugün yaşanılandan daha büyük afetler, felaketler olmuştur. Bunları hemen Kıyamet alameti saymak felaket tellallığı yapmak olur. Bundan bin yıl önce yaşayanlar da içinde bulundukları durumu Kıyamet alameti saymışlardır ama Kıyamet kopmamıştır. Dünya yaratılalı beri tahminlere göre yedi milyar yıl olmuş. Yine tahminlere göre bulunduğumuz sistem, mevcut güneşimizin sağladığı enerji ile daha yedi milyar yıl varlığını sürdürecektir. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah bilir. Ama insanlar çok bencilleştiler. Kendi felaketlerini kendileri hazırlıyorlar. Gelişmiş saydığımız ülkeler ha bire kütle imha silahları üretmeğe çalışıyorlar. Sebep ne? Hakimiyet kurmak. Yani bencillik. İşte bu bencillik duygusu insanları mahvediyor. Kur'ân, insanların yap­tıkları kötülükler yüzünden karada ve denizde bozgunculuk çıktığını bildiriyor. Başa gelen fela­ketler bu yanlış gidişe karşı bir uyarıdır, ikazdır. Yine Kur'ân'a göre "Bir millet kendini bozmadıkça Allah onların ellerindeki nimetleri almaz. onların durumlarını değiştirmez." Aksi de söz konusudur. Önce insanların topluca iyiliğe yönelmeleri gerekir. Milletler yanlış gidişlerini, bencilliklerini bırakıp birbirlerine saygılı davranırlarsa Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Durumlarını düzeltir. Özetle Kıyametin ne zaman kopacağını Allah'tan başka kimse bilmez. Kur'ân, Kıyametin vaktini Allah'tan başka kimsenin bilmeyeceğini, Allah'ın o konudaki bilgiyi gizlediğini vurgu­lamaktadır. Kanaatime göre bizi iyi bir gelecek beklemektedir. İnsanlar Allah’tan yilik ummalı ki iyilik bulsunlar. Zira bir Kudsi Hadise göre Allah kulunun, Kendisi hakkındaki güzel zannına göre tecelli eder. Kul Allah’a ne ölçüde yaklaşırsa Allah kuluna ondan çok daha fazla yaklaşır. Kul Rabbinden rahmet, acıma, bolluk Bereket umarsa Allah kula öyle yaklaşır. Allah çeşitli olaylarla insanları olgunlaştırmak için sınar, yoklar. Kâh lütfuyla kâh kahrıyla imtihan eder. İbrahim Hakkı Hazretlerinin dediği gibi:

Her kuluna her anda Geh kahr-u geh ihsanda

Her anda O bir şanda Mevlâ görelim neyler

Neylerse güzel eyler

Ölüm sonrasını anlamak için “Görünmez Alemin İzleri” kitabımı okumanızı tavsiye ederim. Kitabı şu adresten temin edebilirsiniz:

Yeni Ufuklar Neşriyat, Nuhkuyusu Cad. No. 267

Bağlarbaşı Üsküdar/İstanbul: Tlf. 0532 213 11 43