ÖTENAZİ CAİZ Mİ? *** CEHENNEM HAFİFE ALINACAK BİR YER DEĞİLDİR
Cumartesi, 14 Aralık 2019 00:00

ÖTENAZİ CAİZ Mİ?

Cevap: İslâm’da ötenazi caiz değildir. Çünkü bu intihardır. İntihar haramdır. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Sağlık da hastalık da, sevinçler de üzüntüler de sınavdır. Her haline sabredip Allah’tan memnun olarak ömrünü tamamlayanlar, ebedî mutluluğa ererler. Hayat nasıl olsa bir gün biter.

Bize uzun yıllar gibi gelen şu hayat, aslında bir göz açıp yumma gibi kısadır. Burada Yahya Kemal’in sözü ne güzel düşer:

“Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç!”


 

CEHENNEM HAFİFE ALINACAK BİR YER DEĞİLDİR

Sayın hocam...halkımız arasında "cehennemde cezamı çeker çıkarım" inancı doğru mudur? ...

Cevap: Mü’min, Müslüman insan, Kur’ân’ın emirlerini uygulayan, Kur’ân’ın yasaklarından kaçan, emirlerini tutan, helali haramı bilen insandır. Ruh ancak bu suretle kötülüklerden arınır, cennete gider. Ruhunu arıtmamış olanın yeri de cehennemdir. Kur’ân’da Müslümanlık nüfus kâğıdı işi değildir. Küfür de sadece İslâm dinine girmemiş olanlar için kullanılmaz. Hakk’ın buyruklarına uymamak, Allah’a nankörlüktür. İşte küfrün anlamı da budur. Özetle Allah’ın buyruğuna göre yaşamayanlar, cezalandırılır. Cezaevi cehennemdir. Her kul, dini ne olursa olsun, kötülüğü, suçu oranında ceza çekip sonunda Hakk’ın rahmetiyle kurtulur. Hiçbir kul için sonsuzca cehennem yoktur. Ancak cennet sonsuzdur.

Yalnız cehennem öyle hafife alınacak bir ceza yeri değildir. “Cezamı çeker çıkarım” diyenler cehennemi bilmeyenlerdir. Oranın bir saniyesi binlerce yıla bedeldir. O bir saniye, insana sonsuzca gelir. Öylesine ağır, dayanılmaz bir cezaevi! Allah korusun!