Hurafeci bayanlardan herzeler
Salı, 14 Şubat 2012 00:00
Hurafeci bayanlardan herzeler

Sevgili hocam bulunduğum iş ortamındaki bayan arkadaşlarımın düşünceleri beni şaşırttı. Mesela; sağ elle taharetlenme günah, tuvalette konuşmak günah, kandil gecelerinde eşleriyle birlikte olmak günah gibi bir sürü düşünceler söylemekteler. Ben de her seferinde Kur’ân-ı Kerîmi okudunuz mu, nerde yazıyor desem de fayda etmiyor, bana saçma gelen düşünceler bunlar ama belki de ben yanlış düşünüyorumdur diye sizinle paylaşmak istedim. Sevgili hocam dün tnt de bir programda, maya takviminden tutun da, birçok konuyu tartıştılar, izlediniz mi bilemiyorum ama keşke konukların arasında siz olsaydınız da hepimize doğruyu gösterseydiniz. Sevgi ve saygılarımla hocam.

Cevap: Bayan arkadaşlarınız, eğer söylediklerine inanıyorlarsa günah işliyorlar. Çünkü o düşüncelerin hepsi İslâm’a ters şeyler. Günah olan şeyler Kur'ân'da yasaklanan şeylerdir. Onların hiçbiri Kur'an'da yasaklanmamıştır. Yalnız Peygamberimiz, bir yöntem olarak mümkün olduğu ölçüde sağdan başlamayı, sağ el ile yemek yemeği öğütlemiştir. Sebebi de sağ elin yiyecek gibi şeylerde, sol elin de taharet gibi kirli şeylerde kullanılıp mümkün olduğu kadar ağza mikrobun girmesini önlemektir. Ama özrü olan kimse sağ el ile de taharetlenir. Kişi kolayına nasıl geliyorsa öyle yapar.

Kandil geceleri eşiyle birlikte olmak günah değil, tersine sevaptır. Belki çocuk olacaksa o gece gebe kalma uğurlu sayılır. Gerçi Kadir gecesinden başka kandil gecesi diye bir gece yoktur ya; o kandil geceleri hep uydurmadır.

Ekranlardaki tartışmaların çoğu ciddiyetten ve bilimsellikten uzak, reyting düşüncesi üzerine kurgulanmış şeylerdir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş