KURBAN BAYRAMI (1)
Pazar, 11 Ağustos 2019 00:00

KURBAN BAYRAMI (1)

 

Değerli kardeşlerim bizi bir bayrama daha ulaştıran Allah'a hamdolsun. Ülkemizin üzerinde maalesef oynanan oyunlarla bizi bir­birimize düşman etmeye çalışan odaklar var. Bunlar Türk Milletinin önüne taş koyup tökezletmek isteyen şer odaklarıdır. Allah bu şer odaklarına fırsat vermesin ve milletimizi, paradan ve maddi çıkardan başka bir şey düşünmeyen bu yu­vaların tuzağına düşmekten korusun. Eğer biz birliğimizi samimiyetle korursak bunlar bize bir zarar veremeyeceklerdir. Çünkü Cenab-ı Hak: "Ey inananlar siz eğer doğru yolda olursanız yolunu sapıtmışlar size zarar veremez­ler." (Mâ­ide: 105) Ve: "Siz Allah'ın dininin hükümran olmasına, buyruklarının uy­gulanmasına yardım ederseniz, Allah da size yardım eder. Ve ayak­larınızı sağlam tutar (sarsılmadan bulunduğunuz yerde durmanızı sağlar)" (Mu­hammed: 7) Ve: "Gevşemeyin üzülmeyin eğer gerçekten inanıyorsanız siz galip geleceksiniz." (Âl-i İmran: 139) buyurmaktadır. Demek ki Allah'ın bu va'dinin gerçekleşmesi, bizim içtenlikle inanmamıza bağlıdır.

Bu memlekette Kürt ile Türk arasında ne fark var? İsteyen herkes vali oluyor, milletvekili oluyor, bakan oluyor, cumhurbaşkanı oluyor. Doğuya ve güneydoğuya dünya kadar yol yapıldı, baraj yapıldı ve yapılıyor. Ama bu terör hareketleri doğu bölgelerine yatırım yapılmasını önlemeğe çalışıyorlar. Bu davranışlar kimin yararına? Bu davranışlardan oralarda yaşayan Kürt kardeşlerimiz zarar görüyorlar. Öyle ise bu eylemleri yapanların Kürt halkı lehine çalıştığı söylenebilir mi? Hiç kuşkusuz bu olaylarda Türkiye'nin kalkınmasını isteme­yen dış güçlerin parmağı vardır.

Birkaç yıl önce çözüm süreci adı altında bir barış sürece başlatıldı. Devlet takibatı gevşetti. Ama teröristler devletin bu iyi niyetini silahlanma ve toparlanma için fırsata çevirdiler. Silahsız­lanacakları yerde iyice silahlandılar. Sözde ateş kes ilan edenler, büyük şehirlerde sokakları kana bulamak için kilolarca patlayıcı maddeleri şuraya buraya sevk ettiler. Pek çok masum insanın canına kıydılar. Siirr’te Aybüke öğretmenin kurulan tuzaklarla hunharca katledilmesi hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Bu nasıl iştir, kardeş kardeşi öl­dürmek için ellerinden gelen her türlü hainliği yapmaktan çekinmi­yorlar.

Kim kaybediyor, kim kazanıyor? Bütün millet, Kürt’ü de Türk’ü de kaybediyor. Kazanan, Türkiye’nin ilerlemesini, gelişme­sini istemeyen yüzde dost özde düşman uluslar. Yüz milyarlarca dolar terör yüzünden havaya, kavgaya harcandı. Kırk yıldan fazla bir zamandan beri Milletin büyük serveti terörü önlemeğe harcanmaktadır. 1969 yılında Polatlı Yedek Subay Okulundaki Eğitim Süresinde bir bin­başımız, o zaman bir top mermisinin, o zamanki para ile bin liraya mal olduğunu söylemişti. Kaç yıldan beri ülke birliğine kasteden terörist­lerin durdurulması için obüslerle, uçaklarla bomba yağdırılmaktadır. Bedava mı oluyor bu işler? Eğer terör olsaydı, dağlara ovalara yağdırılan bu mermilere harcanan paralar ülke kalkınmasına harcanır ve belki de ülkemiz kalkınmış ileri bir Avrupa ülkesini düzeyini yakalar, hatta belki de onları da geçerdi.

 (devamı yarın..)