ALLAH İLE KUL ARASINDA 70 BİN PERDE Mİ VAR?
Pazartesi, 08 Temmuz 2019 00:00

ALLAH İLE KUL ARASINDA 70 BİN PERDE Mİ VAR?

Selâmünaleyküm Hocam, mutasavvıflara göre, Allah ile kulu ara­sında bazısı zulmetten, bazısı nurdan 70 bin perde var. Yedi makamdan her birine 10 bin perde düşüyor. Müridin bir üst makama geçebilmesi için 10 bin perdeyi aşması gerekiyor. Hal­vetiyye tarikatında müridin her gün tek başına okuduğu zikirler, dualar ve vird'ler var. Bunlar, haftanın günlerine göre deği­şi­yor." Hocam 70 Bin perde meselesi ve kademeli olarak perde aşımına Kur’ân-ı Kerîm nasıl bakıyor? ...

Cevap: Allah ile kul arasında 70 bin perde olduğu tasavvuf çevrelerinde dolaşan önyargılardan ibarettir. Kur'ân'a uymaz. Çünkü Kur'ân, Allah'ın, insana kendi şah damarından daha yakın olduğunu vurguluyor. Ayrıca Peygamber'e hitaben buyuruluyor ki: "Kullarım sana benden sorarlarsa, bilsinler ki ben yakınım. Duâ edenin duâsını kabul ederim. Bana yalvarsınlar, bana inansınlar ki doğru yolu bulmuş olalar."

Hiç kimse Allah'ı göremez. Bunlar temelsiz sözlerdir. Böyle sözlerle bu milleti çok uyuttular, çok kimseyi yoldan çıkarıp insanlara kul yaptılar. Bunlar çıkar yol değildir, İslâm’ın aydınlık yüzünü Kur'ân'dan öğrenin.