Cennette cinsel hayat *** Sadakamı nereye vereyim?

Cennette cinsel hayat

Selamünaleyküm hocam, ben okudum, cinsel hayat ve cennet ve maalesef üzücü bir şeyler gördüm ve kötü oldum. Ben kıskancak biri değildim hocam, kendimi tanımaz oldum onları görünce Cennet Kitabından her bir Cennetliğin iki zevcesi-eşi-hizmetçisi olacaktır.

CİNSEL HAYAT KİTABINDAN
Hadislerin açıklamasına göre, her bir cennetlik erkeğe kraliçe konumunda olacak iki dünya kadını eş kılınacaktır. Dünyada kadınlarla erkeklerin sayısı birbirine eşit olduğuna göre bu durum Cennet’te de taaddüd-i zevcât olacağını gösterir. Bir de huriler ile evlendirecekler. Bunları açıklar mısınız lütfen? Belki ben yanlış anladım. Ben cennete sadece ben ve kocam olacağımızı zannederdim. Sevgilerle hocam, Allaha emanet olun.

Cevap: Cennetin durumunu ne ben bilirim, ne de o sözünü ettiğiniz kitabın yazarı. Ahiret ahvalinin ayrıntılarını hiç kimse bilemez. Sadece Kur'ân'da anlatılanlara inanırız. Kur’ân'da bir erkeğe şu kadar kadın verilecek, diye bir söylem yoktur. Orada insanın üzüleceği hiçbir şey yoktur. Orada dünya kadınları birer huri, dünya erkekleri de birer ğilman (genç, pırıl pırıl delikanlı) olacaktır. Tencere yuvarlanacak kapağını bulacaktır.

Orada üzüntü olmadığına göre merak etmeyin, sizi üzecek bir şeyle karşılaşmazsınız. Siz hemen sizi cennete götürecek güzel eylemler yapmaya çalışın. Cennete giderseniz iş kolay. Ne siz kocanızı kıskanırsınız, ne de kocanız sizi kıskanır. Bir arkadaşımın İlâhiyatçı babası demiş ki: “Hayırlısı ile selâmetle bir cennete gitseydik!” Güzel bir temenni! Demek Allah’ın buyruğuna göre ömür geçirmiş ve O’nun va’dine de şüphesiz inanmış. Böyle inanmanın önemi büyüktür. Gerisini Allah bilir. 

 

Sadakamı nereye vereyim?

Sayın hocam ben sadaka vereceğim, ancak benim bir erkek kardeşim var çalışmıyor ve evli, bir çocuk babası. Annemlerle birlikte oturuyor. Onlar bakıyor, ben sadakamı kardeşime versem olur mu yoksa depremzedelere göndersem daha mı hayırlı olur? Sizin görüşünüzü almak istiyorum. Bu arada ben çalışmıyorum, ev hanımıyım yani eşimin parasını vereceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevap: Eğer kardeşiniz muhtaç ise, sadakanızı kardeşinize vermek daha makbuldür. Depremzedelere göndermek de güzel ama muhtaç yakınlar daha muhtaç iseler onlara vermek daha da güzeldir. Zaten depremzedelere çok miktarda yardım yapılıyor. Bu yardımların hepsi hemen oraya ulaşmamış olsa bile birkaç gün içinde ulaşacaktır. İnşaallah onların yaralarını devlet ve bu millet sarar. Ama kardeşiniz sizin yakınınızda, ihtiyacını biliyorsanız ona yardım ediniz. Allah da size yardımcı olur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş