BAŞÖRTÜSÜ İLE ZİNA EDEN DİNDEN ÇIKAR MI? *** REGL DÖNEMİNDE ORUÇ TUTULABİLİR Mİ?
Çarşamba, 26 Temmuz 2017 00:00

BAŞÖRTÜSÜ İLE ZİNA EDEN DİNDEN ÇIKAR MI?

Selâmünaleyküm! Bir kadın başında başörtüsü olduğu halde zinâ yaparsa dinden çıkar mı? Çıkmazsa da niye çıkmaz, bu durumda başörtüsüne hakaret yok mu?...

Cevap: Bu kadar mantıksız bir soru görmedim, duymadım. Zina en büyük günahlardan biridir. Başında örtüsü olmakla veya olmamakla ne fark eder? Baş örtüsü başı örten bir bez parçası bunun kutsiyeti nerede ki başörtüsü ile zina eden dinden çıksın da başı açık zina eden dinde kalsın? Zina eden kadın en mahrem yerini açıp bir yabancı erkeğin önüne teslim ettikten sonra başı kapalı olsa ne olur, açık olsa ne olur? Zina eden büyük günah işlemiş olur. Ama inkâr etmedikçe dinden çıkmaz. Tevbe ederse Allah günahını bağışlar. Kur'ân'a göre zina ettiği dört tanıkla saptanan kadın ve erkeğe toplum önünde yüzer sopa vurulur. Zinanın cezası budur. Şimdi Kur'ân hukuku uygulanmıyor. Dinen zinanın âhiret cezası vardır. Her günah gibi. Kur'ân zinayı kesinlikle yasaklamış ve sadece zina etmeyi değil, zinaya yaklaşmayı yani zinaya götüren yollara girmeyi de yasaklamıştır.  Ayrıntı için Kur'ân Ansiklopedisi adlı eserimizde Zina maddesine bakılabilir.  

 


 

REGL DÖNEMİNDE ORUÇ TUTULABİLİR Mİ?

Hocam ben regl dönemimde orucumu tutuyorum. Bir sıkıntım, ağrım sızım yok...

Cevap: Çok iyi yapıyorsun. Regl dönemi kadının elinde olan bir hal değil, doğal bir durumdur. Hatta sağlık belirtisidir. Kur'ân regl döneminde sadece cinsel ilişkiyi yasaklıyor. İbadet etmeyi değil. Bunu sonradan birtakım insanlar yorumlarıyla Kur'ân'a yamadılar. Oysa hasta bile isterse oruç tutabilir. Regl hastalık da değildir, olsa olsa özür sayılabilir. Özürlü de orucunu tutar. Bu konuyu yazılarımda çok açıkladım. Siz oruç tutmaya devam edin. Allah kabul etsin.