İKİ KISA SORU: CÜNÜPLÜK VE ZİKİR HK.
Çarşamba, 28 Kasım 2018 00:00

İKİ KISA SORU: CÜNÜPLÜK VE ZİKİR HK.

Merhaba saygı değer hocam yazılarınızı takip ediyorum, Allah sizden razı olsun çok faydalandım.

Hocam size müsait olursanız cevaplamanızı bekleyerek 2 ufak sorum olacak.

1. Ben bekâr bir erkeğim, malum bazı durumlarda masturbasyon yaptığım zamanlar da oldu. Benim sormak istediğim bazı yerler de ve kişilerden mastürbasyon yapılarak meni gelmesi durumu gusül abdesti diye nitelendirdiğimiz boydan temizlenmeyi gerektirmez. Kur’an da kadınlara yaklaşmanız durumunda gusül alın buyuruluyor. Mastürbasyon gusül sebebi değil diyorlar, bu durum da rüyalanma dediğimiz hâl de gusul gerektirmiyor demek oluyor o kişilere göre..

Ben bu konu da sizin düşüncelerinizi bilmek isterim, beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum

2. Sorum ise ben otururken dışarıda gidip gelirken yemek yerken Tv izlerken telefona bakarken içimden 

"Allahu Ekber Allahu Ekber" seklinde tesbih okuyorum, herhangi bir sayı tutmadan sayısız yapıyorum, niyetim her an ve halde Allah'ı anmak. Bu tarz okuma uygun mudur yoksa içimden tesbih okurken tv, yemek yemek, alışveriş yapmak vs. bir şeylerle uğraşmamak mı doğru olur? 

İnşaallah cevap verirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ede­rim...

Cevap: 1) Kişiden şehvetle meni gelmesi guslü gerektirir. Size mastürbasyondan ötürü gusül gerekmez diyenler, hata etmişlerdir.  Guslü gerektiren olay, menînin tazyikle gelmesidir. Ama mastürbasyon yapmadan kişiden tazyikle ve şehvetle değil de hafif akıntı olması guslü gerektirmez. Kur'ân Allah’a ve Elçisine itaati emretmiş: "Allah'a ve Elçiye itaat edin!" buyurmuştur. Hz. Peygamber söz ve uygulamalarıyla Kur'ân yasasını açıklamış­tır. Buna Sünnet denilir. Kur'ân yasa, Sünnet ise onun yö­netmeliğidir. Yönetmelik yasayı açıklar. Cünüplük konusunda Hz. Peygamber'in sağlam sünnetini incelemeden, sadece "Kur'ân kadınlara dokunmuşsanız" buyuruyor. Bundan dolayı sadece kadınlarla ilişkiden ötürü gusül gerekir, diyenler keyfi fetva vermişlerdir. Peki âyette "Kadınlara dokunmuşsanız" ta'biri geçmektedir. İmdi insan kız kardeşinin veya annesinin veya herhangi bir kadının eline dokunursa gusül mü gerekir? Hayır, bundan maksat, cinsel ilişkidir. Kur'ân edep dolayısıyla dokunmak ta'biriyle cinsel ilişkiyi kastetmiştir. Bunu nereden öğreniyoruz? İşte Kur'ân'ın yönetmeliği durumundaki Peygamber sözlerinden ve uygulamalarından. İşte bunun adı Sünnettir. Sünneti bilmeden sadece meal okuyup fetva verilmez. Ne güzel demişler: "Yarım hekim candan eder, yarım molla dinden eder!"  

2) İş yaparken, TV izlerken, gezerken otururken her zaman ve her halde Allah'ı zikretmek çok güzel bir eylemdir. Allahu ekber, en güzel zikirlerden biridir. Çünkü zikrin asıl anlamı Allah'ı hatırlamaktır. Allahu ekber (Allah en büyüktür) demek zikirlerin en güzelidir. Lâ ilâhe illallah da öyle. Siz her hal ve kâr'da zikredin, Allah'ı anın. Allah'ı andığınız oranda O'na ma'nen yaklaşırsınız.