Acaba gerçek dini mi yaşıyoruz? *** Sadece farzları yapmak, Allah’ın rızası için yeterli mi? *** Unutkanlıktan ötürü hatalar bağışlanır

Acaba gerçek dini mi yaşıyoruz?

Tekrar Selamünaleyküm hocam, ben normalde elimden geldiği kadar kul olarak vazifelerimi yapmaya çalışıyorum ama en son Hz Ali ve Hz. Hasan Hz. Hüseyinden sonra artık dinimizi Emeviler ve Abbasiler ele geçirip düşünceme göre biraz da talan ettikten sonra, acaba bizler gerçekten Halis bir İslam dini mi yaşıyoruz, yoksa Müslümanlık bugün bu durumda olduğuna göre  bozulmuş, dejenere edilmiş (Kur’anımız haricinde) bir dini mi yaşıyoruz?

Cevap: Dine hurafeler katılmış olsa da, rivayetler Kur’ân’ın sade dinini çetrefilli hale getirmiş olsa da yine dinin temeli, Kur’ân’da vardır ve Kur’ân’a da yabancı bir el ve eleman karışmamıştır. Siz Kur’ân’a göre yaşarsanız arı duru İslâm’ı yaşamış olursunuz. Ayrıca İslâm’ı Emeviler ve Abbâsîlerden çok Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yetişen git gide koyu düşünceler geliştiren din uzmanlarının olumsuz etkilerinin olduğu kanısındayım. Gerçeği Allah bilir.


Sadece farzları yapmak, Allah’ın rızası için yeterli mi?

Selamünaleyküm hocam. Allah`ın bereketi üzerinize olsun. Hocam, geçenlerde bir istatistik okudum internette. Nüfusu 75 milyon olan ülkede 5 vakit namaz kılanların sayısı 5-10 milyon civarında diye. Açıkçası ben de kılmıyorum, doğru söylemek gerekirse. Üşengeçlik ve  bahaneler buluyorum herkes gibi. Ama namaz hakkında bir kitap okudum ve şunu sormak istiyorum. Namazların sadece farzlarını kılmaya başlayıp ölene dek sadece farzları kılsam (Sabah 2,Öğle 4,İkindi 4,Akşam 3 ve Yatsı 4 rekât) Allah (c.c.) rızasını almış olur muyum ve dinen görevimi yerine getirmiş sayılır mıyım? Allah tüm Müslümanların yardımcısı olsun.

Cevap: Beş vakit namazını kılar, orucunu tutar, Kur’ân’ın haram ettiği eylemlerden, yalandan, dedikodudan, zinadan, ve benzeri şeylerden uzak durursan Allah’ın lütfuyla cennete gidersin.

 

Unutkanlıktan ötürü hatalar bağışlanır

Merhaba Hocam, size bir sorum olacak. Ben namaz kılmadan önce abdest almayı unuttum ve namazı abdestsiz kıldım. Namaz kabul olur mu?

Cevap: İnsan unutarak yaptığı hatalarından ötürü sorumlu tutulmaz. İnşaallah namazın kabul edilmiştir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş