Cennetin genişliği söylemi *** Hutbelerin mp3 şeklinde indirilmesi *** Kur’ân Ansiklopedisi elektronik ortama aktarılamaz mı?

Cennetin genişliği söylemi

Sayın hocam merhaba,

1-Kur'anda bir ayette cennet için genişliği yer ile gök kadar şeklinde buyuruluyor.Cennetin büyüklüğünü nasıl düşünmeliyiz?

2-Bir ayette ''Ey gök tut suyunu,ey yer yut suyunu'' ifadesinde Rabbimiz burada yer ve gökle konuşmakta mıdır? Yoksa bunu istemesi, konuşma şeklinde mi tasvir edilmiştir? Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Saygı ve hürmetlerimle efendim.

 

Cevap: Kur'ân canlandırma üslubunu kullanır. Allah'ın yere göğe buyruğu bir konuşma biçimine sokularak anlatılmaktadır ki dinleyen herkes konuyu canlı biçimde anlasın. Allah'ın yere göğe iradesi, bir konuşma tarzında belirtilmiştir. Buna edebiyatta teşhis ve intak denilir. Edebiyata aşina olanlar bunu daha iyi kavrarlar.

Cennetin büyüklüğü de bizim kavrayabilmemiz için böyle bir söylemle anlatılmıştır. Cennet sekiz kattır. Sadece bir katının genişliği gökle yer arası yani uzay kadardır. Siz varın cennetin büyüklüğünü hesabedin. Burada anlatılmak istenen diğer bir husus da cennetin bütün yaratıkları alacak kapasitede geniş olduğudur. Cennete fazla insan girince yer daralmaz. Ayrıca Cennet Allah'ın rahmetini temsil eder. Yani görüntüsü cennet olan İlâhi rahmet, bütün yaratıkları kapsar, sarmalar. Kimse başkasının girmesinden ötürü yerinin daralacağından endişe etmesin. İlahi rahmet kendine girenlerle daralmak şöyle dursun, daha da genişler.

 

Hutbeler   in mp3 şeklinde indirilmesi

Hutbelerinizi internet sitenize indirebileceğimiz şekilde koyabilir misiniz? Ya da onu yapmak istemezseniz bana mp3 şeklinde yollayabilirseniz çok memnun olurum. iPod'umda her zaman müzik dinleyeceğime aralarda hutbelerinizi dinler, Allah'ı anarım.  Sevgi ve saygılarımla.

Cevap: Ben hutbeleri Internet’e koymuyorum. Arkadaşlarım koyuyorlar. Onlara söylerim, mümkün ise yaparlar.


Kur’ân Ansiklopedisi elektronik ortama aktarılamaz mı?

Sayın Hocam,
"Kur'ân Ansiklopedisi" eserinizi elektronik ortamda okumak için e-kitap olarak düzenlenmiş, hazırlanmış halini satın alabilmemiz mümkün müdür? Böylece her zaman yanımızda olur ve sürekli okuyabiliriz. "Gerçek Din Bu" eserinizi okudum ve gerçekten çok beğendim, çok güzel açıklamışsınız hocam herşeyi. Bizi aydınlattığınız için Allah yardımcımız olsun, her zaman bizi aydınlatmaya devam edin. Saygılarımla.

Cevap: İnşaallah arzunuzu yerine getirmeğe çalışacağız ama zaman vererem.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş