NECM SURESİ HAKKINDA (2)
Salı, 07 Ağustos 2018 00:00

NECM SURESİ HAKKINDA (2)

(...dünden devam)

Allah, yarattığı şeylerden dilediğine yemin eder. Mahlûk ise yalnız Yaratana yemin eder. Allah'ın, üzerine yemin ettiği şeyler, insanın dikkatini çeken önemli, harika şeylerdir. Burada da yıldız kaymasına yemîn edimektedir. Çünkü süzülen parlak ışık olarak yıldız kaymasıyla manevi ışık olan Cebrail'in yüksek ufuktan Hz. Muhammed'e doğru sarkıp inmesi arasında bir ilişki vardır. Onun için Allah, kayan yıldıza and içmektedir. Nurdan yaratılmış olan ve gönüllere hidayet nuru getirmiş bulunan Cebrail, yüksek ufuktan bir yıldız gibi kayarak Hz. Muhammed(s.a.v.)e yaklaşmıştır.

Bilal'in Cevabı ve yanıtımız

Sayın hocam ilginize teşekkür ederim. Çağımız fizik bilim­cileri tarafından yıldızların zaman içerisinde yanma sonucu yakıtlarının tükendiğini, bunun sonucunda yıldızın kendi içerisine"çöktüğünü" ayrı­ca yıldızla­rın "öl­düğünü" bu ölüm sonucu

a- kara deliklerin oluştuğu,

b- süpernova patl­amasını ve hipernova patlamalarının oluş­tuğu bu patlama sonucu ölen yıldızın uzaya saçıldığı, geriye "ölen" yıldızın yerine cüce nötron yıldızı oluştuğu tartışmasız bir bilimsel gerçek olarak kabul edilmektedir.  Bu bilimsel gerçekler üzerinden tekrar bir değerlendirme yapmanızı arz ediyorum.  Saygılar sunar ellerinizden öperim. ..

Cevap: Sizin yazdığınız şeyleri yıllar önce okuyup öğren­miştim.  İyi de bunlardan nereye varacaksınız? Yani demek istiyorsunuz ki Kur'ân bu durumu haber vermiş. Doğru ama Kur'ân bilimsel ayrıntılara girmez, işaretler yapar. Kur'ân böyle işaretler yapmış ama Müslümanlar oldukları yerde saymışlar. Önemli olan Avrupalılardan önce Müslümanların bu gerçeklere ulaşmasıydı. Siz isterseniz Kur'ân'ın bilimsel işaretleri konusunda İslam'a İtirazlar Kur'ânı Kerim'den Cevaplar adlı eserimi ve Kur'ân Ansiklopedisinin giriş bölümünü okuyunuz.

***