Gizli aşkın işaretleri *** Fakir olana kurban gerekmez

Gizli aşkın işaretleri

Merhaba, ben yurtdışında yaşıyorum. Doğma büyüme Avrupadayım ailemle. Benim sorum şöyle:

Üniversiteye gidiyorum. Sınıfıma giden bir Türk oğlan var ve onunla ilgili bir sürü rüya görüyorum. Bu beni düşündürüyor ve rahatsız ediyor. Şu şekilde bu rüyaları niye görüyorum? Şu anda 3. senedeyim ve 1 sene ve 2 sene de hep rüyalar gördüm. Rüyalarda oğlan hep benimle konuşmak istiyor ama cesaret edemiyor.

Birkaçını anlatayım:

Bir rüyada bir sene önce gördüm: Evlenmişiz ve bir erkek çocuğumuz olmuştu ve gözleri mavi idi.

İkinci rüya:

Sınıftayız ve hep benimle konuşmak İstiyor ama çok utangaç.

En son gördüğüm rüyada ise bana bir mesaj yazmış ve şöyle yazıyor mesajda: "seni seviyorum ve hep sevmiştim"

Yani beni her zaman sevdiğini yazıyor ve bu hep böyleymiş.

Ben bu rüyaları neden görüyorum? Nasıl analiz etmeliyim bu rüyaları? Nasıl yorumlamak gerekir?

Sınıfta nasıl olduğunu sorarsanız yani gerçek hayatta: Çok az konuşuyor ve çok utangaç. Karşımdan geçince aşağı bakar. Ve bana yardım etti bir ödevde. Çok yardımsever.

Lütfen bu rüyaları nasıl yorumlamam gerekir? En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla.

Cevap: Ben rüya yorumcusu değilim. Ama anladığım kadarıyla o genç sizi seviyor, aslında siz de onu düşünüyor ve seviyorsunuz. İçinizde onunla evlenme düşüncesi de var. İşte bu düşünceniz şekillenerek rüyanızda karşınıza çıkıyor. Kim bilir belki de o gençle evlenirsiniz. Allah hayırlısını versin.

 

Fakir olana kurban gerekmez

İyi günler hocam ben 11 aylık evliyim. 3.5 aylık da hamileyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ama düğün borçlarımız henüz bitmedi. Martta çektiğimiz kredi borcu bitecek. Benim ziynet eşyalarım duruyor. Ufak altınlarımı da (zincir, kolye) kenara koydum. Bu sene bize kurban düşüyor mu diye merak ediyorum. İçim hiç rahat değil, eşim borcumuz olduğu için kesemeyiz diyor. Bunda neyi dikkate almalıyız? Şartları var mı?. Şimdiden teşekkür ediyorum. Bahar

Cevap: Borcu olana kurban düşmez. Kurban zengin olana sünnettir, farz değil. Sen zengin değilsin, borçlanıp kurban mı keseceksin? Hayvan keseceğine nefsini Allah'a kurban et. Yani nefsinin bencilliklerini öldür, namazını kıl. Dine göre yaşa, işte senin kurbanın bu, en mükemmel kurban, nefis arzularını kesmektir.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ