CÜBBELİ’NİN SAVURMALARI *** SÜNNETLERİ KILMAK ZORUNLU MU?
Cumartesi, 16 Eylül 2017 00:00

CÜBBELİ’NİN SAVURMALARI

Hocam saygılar eder ellerinizden öperim. Hocam size üç sorum olacak. TvDe Cübbeli Ahmet Hoca diye birinin sohbetini izledim, diyor ki: 1:Sırat Köprüsü vardır bunun delili "İçinizden oraya uğramayacak hiç kimse yoktur" ayetini delil gösteriyor.

2: Kabir azabı, Deccal, Hz İsa'nın tekrar Dünya'ya gelmesi, Mehdi'nin gelmesi konularında; Sizi, Mehmet Okuyan'ı, Mustafa İslamoğlu’nu, Aziz Bayındır’ı, Bayraktar Bayraklı’yı adeta yerden yere vuruyor ve: "din sadece akılla izah edilemez diyor" ve bazı örnekler veriyor: İbrahim Aleyhisselam’ı ateşin yakmaması, Yunus Aleyhisselam’ın balığın karnında bir süre kalmasını akılla nasıl izah edecek bu ilahiyatçılar diyor.

3: Bir de benim özel sorum; Kendimi hayasızlıktan böyle koruduğum için namazlarımı Kur'an meali ile kılıyorum. Bir hoca Böyle kılarsam dinden çıkacağımı söyledi. Sizin görüşünüze çok önem verdiğim için size sormak istedim. Saygılarımla.

Not: Ben Kur'an okumasını bilen, lakin Arapça bilmeyen biriyim...

Cevap: Böyle boş şeylerle vakit kaybetmek istemem. Bu tür uydurmaların cevaplarını öğrenmek istiyorsanız Soru Cevaplarlar İslam, İslâm'da Güncel Tartışmalar adlı kitaplarımı okumalısınız. Cübbeli denilen adamın Kur’an’dan habersiz kişinin hurafeleri boyunu aşmıştır. Halk da Kur’ân gerçeklerine değil, hurafelere koşmaktadır.

 


 

SÜNNETLERİ KILMAK ZORUNLU MU?

Selamünaleyküm size iki sorum olacaktı: benim 16 aylık kızım var o bazen çok huysuz oluyo o yüzden bu gibi durumlarda her zaman olmamakla birlikte namazın sadece farzlarını kılıyorum; acaba sonradan uygun olduğum zamanda sünnetleri de kılmam gerekiyor mu bi yerde farz kılınıp namazı bitirdiysek sünnet kılınamaz diye okumuştum; ne yapmam gerekir 2. De namazın sünnetleri aslında nafile namaz oluyo o yüzden bunlara nafile namaz diye niyet edilmeli, peygamberimiz hiç bi zaman sünneti kılmaya diye niyet ermemiştir deniliyo bu doğru mu

Cevap: Sünnet Peygamberimizin kendiliğinden kıldığı nafile namaz ve ibadetlerdir. Zorunlu değildir. Dileyen kılar, fazla sevap alır. Dileyen kılmaz ise günahkâr olmaz. İşi, acelesi olan sadece farzları kılmakla yetinebilir. Sünnetleri kılması gerekmez.

Dediğim gibi sünnetler, zorunlu olmayan ibadetlerdir. Peygamberimizin kendiliğinden yaptıkları gönüllü ibadetlere sünnet denmiştir. Elbette Peygamberimiz kendiliğinden nafile namaz kılarken "… Sünnete" diye niyet etmemiştir. Onun kendiliğinden kıldığı nafilelere sonradan fıkıhçılar sünnet demişler ve böylece bu tabir hadis ve fıkıh kitaplarına geçmiştir.